Brutális kegyetlenséggel nevelőanyja ölhette meg a 11 éves kisfiút

halál verés eltűnés gyermek parkoló Kaposvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felsőmocsoládi erdőben találták meg a Kaposváron eltűnt fiút holttestét. Három embert már őrizetbe vettek a rendőrök. Valószínű családon belüli erőszak történt. - írja az origo.hu.

A Magyar Nemzet online oldala a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatójára hivatkozva azt írja: a hétfőn Kaposváron eltűnt 11 éves kisfiú, Szita Bencét különös kegyetlenséggel gyilkolták meg, többek között késsel. Piros Attila dandártábornok további részleteket nem árult el a gyilkosságról a jelenlévő rokonokra való tekintettel. Annyit azonban elmondott, hogy előre megásták a sírját. A somogyi főrendőr hozzátette: családon belüli gyilkosság történt. Eddig három embert vettek őrizetbe, egy nőt és két helyi hajléktalant. Közülük volt, aki részleges vallomást tett. A hatóságok kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

A rendőrség szerint október 30-án kaptak egy bejelentést a fiú előző napi eltűnéséről, de később kiderült, hogy a bejelentés hamis állításokat tartalmazott. Piros Attila szerint a bejelentő állításai óráról órára változtak, és azt a gyanút erősítették, hogy ennek a személynek köze lehetett a bűncselekményhez - írja az Index.

A keresést először Sántos és Szentbalázs települések közti területen kezdték meg, ahol találtak egy sírt, amit el kezdtek ásni, és feltételezték, hogy a fiúnak szánták. A sírhelynél vér és szövetmaradványok is voltak. A pénteki napon a keresést áttették Toponár közelébe, és ott később ráakadtak a fiú holttestére.

A rendőrség szerint az indítékot még nem tudják pontosan, de vannak feltevéseik. Nagyjából ismerik az elkövetés eszközrendszerét, például találtak egy ásót, és a vallomásokból is derültek ki információk. Elhangzott, hogy a nyomozók azt érzékelték, hogy a feltételezett elkövetők menekülnek, mondanak valótlan információkat, tévútra akarják terelni a hatóságokt. - írja az Index.

Önkéntes akció keretében több mint százan kutatták át pénteken a Kaposvár melletti Deseda-tó környékét a még hétfőn este a kaposvári Tesco parkolója mögötti játszótérről eltűnt 11 éves felsőmocsoládi kisfiút keresve. A rendőrségnek a gyerek nevelőanyja hétfőn éjszaka jelentette a fiú eltűnését.

Forrás: origo.hu


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.