Brutális kegyetlenséggel megkínozták halála előtt gyilkosai az ártatlan Bencét

gyilkosság Szita Bence kínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképzelhetetlen, hogy mit élt át Szita Bence, akit halála előtt kegyetlenül megkínoztak brutális gyilkosai. Még a sokat látott mentősök is elborzadtak a gyermek élettelen, megkínzott testének látványától. Mindeközben arra is fény derült, hogy Bence embertelen nevelőanyja és az egyik hajléktalan elkövető egykor szeretők voltak. P. Erika, a megölt 11 éves fiú nevelőapjának volt élettársa kedden részletes beismerő vallomást tett - írja az MTI.

Egyre rettenetesebb részletek kerülnek napvilágra az ártatlan Szita Bence borzalmas halálával kapcsolatosan. Ma már azt is tudni lehet, hogy a kisfiút brutálisan megkínozták. Elképzelhetetlen, hogy mit érzett a 11 éves gyermek ezekben a szörnyűséges pillanatokban. Ráadásul csak a vak szerencsének köszönhető, hogy elkínzott, élettelen kis testét nem az aznap éjjel ügyeletben lévő, mentősként dolgozó nagybátyja találta meg. A látvány ugyanis olyan borzalmas volt, hogy még a sokat látott mentős kollégák is elborzadtak tőle - tudta meg a Blikk.

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

"Szótlanul, ledermedve vártak rám a bajtársaim. Amikor a riasztás beérkezett, nem is sejtették, hová mennek, és milyen borzalmas kép fogadja majd őket. Kímélni akartak, megóvni attól a mérhetetlen sokktól, amit pár perccel korábban Bencus látványától átéltek" - emlékezett vissza Szita János, Bence nagybátjya. Nem meglepő, hogy a kisfiú gyilkosai különös kegyetlenséggel végeztek a gyermekkel, hiszen nem először kerültek összetűzésbe a törvénnyel. Egyikük, a Kojakként elhíresült B. József épp a gyilkosság előtt három héttel szabadult a sittről. K. József pedig szeretteit folyamatos rettegésben tartotta, többször az életükre tört, és ráadásul az is kiderült, hogy a kisfiú nevelőanyjának, P. Erikának a szeretője volt. A két férfi a rendőrségen egybehangzóan azt állította, hogy P. Erika ölt, ő volt az, aki halálra kínozta a gyermeket. Az azonban biztos, hogy a két hajléktalan mindössze 200.000 forintért vállalta a rettenetes megbízatást és szervezkedett a hidegvérű felbújtóval hetekig a gyermek megölése ügyében.

A 47 éves P. Erika kirendelt ügyvédje szerint eddig következetes tagadta a bűncselekmény elkövetését. Annyit mondott, hogy nagyon szerette a kisfiút, soha nem tudott volna ártani neki, és nagyon sajnálja, ami vele történt. Ügyvédje a kedd délelőtt 9 órakor kezdődött kihallgatás előtt hosszan elbeszélgetett a védencével, aki ezt követően teljes körű, részletes beismerő vallomást tett. A kihallgatás fél négyig tartott. Az ügyvéd közölte, hogy P. Erika a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett, de arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a nő az esetleges felbujtói szerepét ismerte be, vagy azt, hogy ő követte el a gyilkosságot - adta hírül az MTI.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.