Damu Roland Jóban Rosszban nemi erőszak színész börtön Palácsik Tímea gyermektartási díj sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland újra pereskedik, mert sokallja a gyerektartást, amit kisebbik fia után kéne fizetnie. A kisfiú édesanyja azonban elengedhetetlennek érzi a támogatást ahhoz, hogy fenn tudja tartani családját.

Gyermektartás miatt pereskedik a börtönből Damu Roland, aki sokallja a kisebbik fia után kiszabott gyerektartást. A börtönben ülő színész egykor havi 50.000 forintot fizetett, ám ezt a rácsok mögött képtelen előteremteni. A bíróság ezt figyelembe véve 15.000 forintra csökkentette a gyermektartás összegét.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Fotó: Magócsi Márton [origo]

A Blikk információi szerint Damu a tiszalöki börtönben konyhai kisegítőként havi 23.000 forintot keres. Ebből vonják a rabtartási költségét, amely körülbelül 9000 forint minden hónapban. Ennek az összegnek a 85 százalékát a törvény értelmében megtarthatja "kiétkeztetésre", amely közel 12.000 forint. A fennmaradó mintegy 2000 forint fele tiltható csak le. Tehát ezer forintból kell levonni a gyerektartás összegét, valamint az egymilliós bűnügyi költséget. Ez azt jelenti, hogy adósságát kamatokkal addig görgeti, míg ki nem szabadul.

Damu Rolandnak két fia van, a 18 éves Arnold és a 9 éves Benjámin. A hírek szerint Arnold édesanyja tudomásul vette, hogy amíg a Jóban Rosszban egykori sztárja börtönben van, nem tud fizetni. Benjámin édesanyja azonban anyagi helyzete miatt ezt elfogadhatatlannak tartja. Damut márciusban négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték egykori kedvese, Palácsik Tímea megerőszakolása miatt. Kedvezménnyel legjobb esetben három év múlva szabadulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.