Senki sem köt biztosítást a hős kenusra, aki jövőre ismét nekivág az óceánnak

óceán evezés baleset kenu kenus Rakonczay Gábor biztosítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövőre ismét vízre száll az idén az Atlanti-óceánt  61 nap alatt egyedül átevező, szerencsétlenül járt magyar kenus, aki két hónap evezés és másfél hónap bizonytalanság után kötött csak ki Antiguán.

Rakonczay Gábor kedvét nem vette el az óceánátevezéstől, hogy az idén februárban kétszer is felborult Vitéz nevű kenujával, tönkrement felszerelésének jórésze, és ő maga pedig épphogy kijutott a víz alá került kabinból.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu


"Jövőre is tervezek óceánátevezést. Ez egy olyan dolog, ha az ember egyszer rákap az ízére, akkor nem tud leállni. Igyekszem majd jobban felkészülni, nagyobb biztonságban vágok majd neki. Ez az idei út nem pont úgy sült el, ahogy gondoltam, sok rossz dolog volt benne. Amit én csinálok ritkán szokott így végződni, egy viszonylag biztonságos extrém sport. A hegymászás szerintem veszélyesebb, matematikailag, statisztikailag ott jobban hullanak az emberek. Sajnos az evezésre, amit én csinálok, nem lehet biztosítást kötni, csak a vitorlázásra. A szervezett versenyeken van, de itt nincsen kísérőhajó, nincsen motor a hajóban, és ha valami balul üt ki kénytelen az ember megoldani. Amikor hazajöttem és eleinte belenéztem valamilyen vizes témájú filmbe nem esett túl jól, de ez már elmúlt. Akkor konkrétan azt hittem, hogy nem fogok többet hajózni, még a Balatonra sem megyek le. Két hónap múlva ez az érzés elcsitul. Már nem borzongok bele, ha rágondolok a kalandomra, és az sem váltott ki belőlem semmiféle rossz érzést, amikor megnéztem a Pi élete című filmet, ahol egy hajó süllyedt el" - osztotta meg a Life.hu-val Rakonczay, akinek rekordja a házasságába került, elvált feleségétől, aki szinte egyedüliként végig bízott abban, hogy férje épségben előkerül.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

A filmbemutatóra egy új hölgy kísérte el a hős kenust. "Elváltam, lezártam mindent, egy hónapja van egy új barátnőm, vele jöttem el a filmbemutatóra" - osztotta meg velünk Rakonczay.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.