Koroknay Géza műtét szinkronhang színész rákbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 64 éves korában Koroknay Géza, hazánk egyik legismertebb szinkronszínésze.

Clint Eastwood magyar hangját több hónapos betegség után, szerdán érte a halál, szervezete feladta a harcot a gyilkos kórral szemben.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/Koroknay Géza
Forrás: http://hu.wikipedia.org/Koroknay Géza

"Az utóbbi időben már nagyon rossz állapotban volt, múlt héten megoperálták, de sajnos ez sem segített rajta" - mondta a Blikknek megtörten egy nevét elhallgató ismerős.

"Mindig is mondogatta, hogy egyszer rákos lesz, és sajnálatos módon ez be is igazolódott. December utolsó hetében megműtötték, a teljes daganatot nem lehetett operálni, azonban azt a részét, ami a bénulást okozta, azt eltávolították. Mindenki bízott benne, hogy jobban lesz. A barátok és a kollégák önzetlenül támogatták őket, még pénzt is gyűjtöttek, hogy ne okozzon problémát Gébunak és kedvesének a kezeléssel járó költségek kifizetése" - tette hozzá az ismerős.

Koroknay párja, Simon Eszter, akit 2009-ben jegyzett el, mindvégig a színész és szinkronszínész mellett volt, és kitartóan bízott benne, hogy jobban lesz és majd hazaviheti a kórházból, hogy otthon tudja ápolni.

"Intézem a hospice szolgálatot, a háziorvost, szinte egész nap a kórházban vagyok. Gébu szerencsére jobban van a körülményekhez képest. A gerincéről leszedték a daganatot ami nyomta a gerincvelőt, ami miatt lebénult. Egyelőre vízszintesen fekszik és én etetem és itatom. Azt mondta a gyógytornász, hogy ma már megpróbálják forgatni és holnap felállítják ha lehetséges. Én mindent megteszek, harcolok az orvosokkal, a nővérekkel, a világgal. Ha hazatudom majd hozni, én fogom itthon ápolni, mert nagyon szeretem és megígértem neki, és ez így természetes. A daganat többi része sajnos ott maradt, de remélem ez már nem fog ekkora fájdalmat okozni Gébunak és minőségibb életet élhet ha kihozhatom" - írta ki Eszter péntek reggel a közösségi oldalára, miután végigaggódta a négy órás műtétet.

Koroknay Géza a műtét után alig egy héttel meghalt, nagy űrt hagyva maga után, hiszen jellegzetes hangját számos filmben és sorozatban hallhattunk, sőt, még mesefilmekben is megszólaltatta a szereplőket. Színészként is feltűnt kisebb-nagyobb szerepekben, többek között a Szomszédokban, a Kisvárosban és az Angyalbőrben című sorozatokban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.