Politikai szempontok szerint osztja a közpénzeket a Magyar Villamos Művek Zrt. a popsztároknak - állítja Majka.

A Magyar Villamos Művek közpénzből milliós összegekkel támogat bizonyos zenészeket, köztük két Kossuth-díjast, Demjén Ferencet és Ákost. Miután nyilvánosságra került, hogy az állami tulajdonú cég kikre és mennyit fordít a közpénzekből, Majka indulatosan kifakadt. Szerinte ugyanis jobboldali elkötelezettségű művészek kapják a "nagy lét", olyanok, akik ráadásul nem is szorulnának rá - írja a Borsonline.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

"Úgy gondolom, hogy a közpénzt nem művészeknek kéne osztogatni, főleg nem olyanoknak, akikről köztudott: közel állnak a jelenleg kormányzó pártokhoz. Egyáltalán, miért kap valaki anyagi támogatást a koncertjére egy állami cégtől? Inkább a rászorulóknak kellene adni a pénzt!" - nyilatkozott a rapper a Borsnak.

"Hangsúlyozom, akkor is ezt gondolnám, ha minket akarnának szponzorálni. Demjént egyébként Európa legjobb énekesének tartom. Ákos viszont miért kap kilencmillió forintot, mikor egyetlen koncerttel megkeresi ezt az összeget? Nyilvánvaló, hogy itt politikai részrehajlásról van szó" - válaszolta meg saját kérdését. "Én egy "jobb-baloldali", középen álló srác vagyok. Azt helyes gyakorlatnak tartottam, hogy a magyar filmiparban azoknak járt támogatás, akik az előző évben kiemelkedőt alkottak. Kár, hogy a zeneiparban ez nincs így. Ehelyett azoknak adják a pénzt, akik az uralkodó ideológiát közvetítik, nem pedig azoknak, akik sikeresek voltak."

A nemzeti tulajdonban lévő cég képviselője állítja: nem politikai szempontok szerint osztják a milliókat. "Az MVM Zrt. minden esetben az adott produkció reklámértékének megfelelő, azzal egyenértékű szponzorációt nyújt, tehát figyelembe veszi a művész munkásságát, szakmai és közönség általi elismertségét. A kérelmeket bizottság bírálja el" - mondta Felkai György, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

Nehéz az apaszerep: Majka halálra rémülthttp://www.life.hu/legykepben/20130114-majka-magyar-rapper-es-dundika-magyar-playmate-halalra-remult-korhazba.html Majka és Dundika az esküvőjükre készülnekhttp://www.life.hu/life/galeria/20121122-majka-es-dundika-menyasszonyi-ruhat-probalt-a-tavaszi-eskuvore.html Ilyet még nem hallottál! Bizarr feldolgozásban Majka legnagyobb slágerehttp://www.life.hu/legykepben/20121012-majoros-peter-magyar-musorvezeto-enekes-belehalok-cimu-dala-bizarr-feldolgozasban.html Majka durván beszólt a TV2-nek!http://www.life.hu/legykepben/20120925-mjaka-musorvezeto-nekimnet-korabbi-kenyeradojanak-a-tv2nek-a-kozossegi-oldalon.html Nagy árat fizetett az ismert színésznő a külföldi sikerérthttp://www.life.hu/legykepben/20130117-osvart-andrea-szinesznot-itthon-jeloltek-a-legjobb-szinesznonek-jaro-dijra.html Spórolt pénzét áldozta a kutyákra az ismert énekeshttp://www.life.hu/legykepben/20130115-mujahid-zoli-kutyaknak-segitett.html Máris szakított egymással Zimány Linda és Kedves Ferenchttp://www.life.hu/legykepben/20130119-szakitott-egymassal-zimany-linda-modell-es-kedves-ferenc-milliomos-vallalkozo.html Lecserélte az ismert színésznőt az RTLhttp://www.life.hu/legykepben/20130119-lilura-cserelte-az-ismert-szinesznot-oroszlan-szonjat-az-rtl-ii.html Begombázott a népszerű magyar énekeshttp://www.life.hu/legykepben/20130116-bebe-a-back-ii-black-frontembere-gyogygombaval-gyogyult-ki-betegsegebol.html