A viharos szél után 15 centi hó is jöhet

havazás időjárás szélvihar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A viharos szél miatt szinte az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A keleti megyékben az esőt havazás váltotta fel. A katasztrófavédelem óvatosságra int.

Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megye kivételével az ország valamennyi megyéjében viharossá fokozódhat a szél.

A széllökések akár az óránkénti 80 kilométeres erősséget is elérhetik, de vasárnap délutánra mérséklődik a szél ereje. Emellett számítani kell havazásra is: a hegyekben általában 5-10, de az Északi-középhegységben 10-15 centiméter friss hó is hullhat. A keleti megyékben már fel is váltotta az esőt a havazás.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője azt kéri, hogy a havazás miatt mindenki csak a téli időjárásnak megfelelően műszakilag felkészített gépjárművekkel induljon útnak. A havazás ismételten síkossá teheti az utakat, ezért fokozott óvatossággal közlekedjetek.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.