Plágiumbotrány A Dal döntője előtt

MTVA plágium A Dal Radics Gigi botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három nappal A Dal döntője előtt újabb botrány robbant ki a műsor háza táján. A verseny indulása előtt bundáról beszélt mindenki, most pedig plágiumról. A közös nevező: Radics Gigi.

A Dal zsűrije csütörtökön, a szakértői véleményekre alapozva hoz döntést arról, hogy Radics Gigi és dala tovább folytathatja-e az énekversenyt, melynek tétje az Eurovízióra való kijutás. Radics Gigi Úgy fáj című dala ugyanis plágiumgyanús, komoly hasonlóságokat mutat egy román előadó, Paula Seling Timpul című dalával - írta szerdán a Blikk.

Forrás: MTVA
Forrás: MTVA

A bulvárlap megkeresésére az MTVA sajtószóvivője, Lencsó Rita elmondta, hogy a Jogi és Szerzői Jogvédő Iroda szakértői és az Eurovíziós Dalfesztivált megrendező EBU, azaz az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége is segítenek vizsgálni az ügyet, akik egyelőre nem szólnak bele a dologba, hiszen ami a nemzetközi versenyeken történik, arra nincs ráhatásuk. "Állásfoglalásukból kiderül, hogy amennyiben a nemzeti válogatóról egy olyan dal kerül ki nyertesen, amelyről aztán a későbbiekben kiderül, hogy nem felel meg a kiírás feltételeinek, akkor az súlyos következményekkel járhat, Magyarországot akár ki is zárhatják a versenyből. Ezért kell mindent alaposan megvizsgálni" - mondta a Blikknek Lencsó Rita.

Hallgasd meg Radics Gigi dalát!

A bundabotránnyal kapcsolatban a BorsOnline megkereste Radics Gigi menedzserét, Joós Istvánt, aki nevetségesnek tartja a helyzetet, hogy a 2012 októberében írt dalt három nappal a döntő előtt hasonlítgatják. Szerinte a román dal nem volt világsláger, valaki csak fogást keresett Gigin. "Rendkívül szomorú, hogy így próbálják besározni. Gigi tiszta szívű lány, óriási élmény számára a döntőbe jutás. Ha nem elég erős lelkileg, a pályáról is letérítheti a hazug vád" - nyilatkozta a bulvárlapnak.

Hallgasd meg Paula Seling dalát!

A BorsOnline megkereste a román énekesnőt is, aki elmondta, hogy meghallgatta a dalt, talált egyezéseket a refrénben, de szerinte nem lehet plágiummal vádolni a szerzőket. "Szerintem Gigi dala oké" - nyilatkozta a román énekesnő és a menedzsere is.

Radics Gigi, Vastag Tomi és Pál Dénes is bejutott A Dal döntőjébehttp://www.life.hu/legykepben/20130224-radics-gigi-vastag-tamas-byealex-pal-denes-es-agardi-szilvi.htmlMegasztáros jutott A Dal döntőjébehttp://www.life.hu/szorakozz/20130223-kallaysaunders-andras-enekes-es-racz-gergo-enekes-ott-lesznek-az.htmlHatszor élesztették újra A Dal egyik munkatársáthttp://www.life.hu/legykepben/20130219-a-dal-az-eurovizios-dalfesztival-hazai-elodontojenek-studiojaban-hatszor-elesztettek.htmlGeszti Péter beszólt A Dal zsűrijénekhttp://www.life.hu/legykepben/20130213-geszti-peter-kritizalta-a-dal-zsurijet-nem-jo-az-ertekrend.htmlElrontotta a dal szövegét a színpadon a magyar énekesnőhttp://www.life.hu/legykepben/20130204-tatar-csilla-musorvezeto-merget-ivott-karda-bea-enekesno-elrontotta-a.htmlUnalomba fulladt A Dal első adásahttp://www.life.hu/szorakozz/20130202-a-dal-az-eurovizios-dalfesztival-elso-valogatoja-unalomba-fulladt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.