Statiszta volt a Barátok közt szőrös szereplője

kutya statiszta Merlin kutya szereplő Kalamár Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyönyörű, kedves és okos a Barátok közt új szereplője, mégis kicsit összeszorul a szíve a sorozat producerének, Kalamár Tamásnak, ha a szemébe néz.

Évekig Berci, a producer saját kutyája volt a sorozat kutyasztárja. A hűséges négylábú halála után három évvel egy másik kutyus, a border collie fajtájú Merlin igyekszik belopni magát a nézők szívébe. A színészek és a stáb már a szívükbe zárták a nagyon okos háziállatot.

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu
Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

"Annyira okos az a kutya, hogy ha ránézek, azonnal Berci, tíz éven keresztül hű társam jut az eszembe, olyan, mintha ő nézne rám vissza. Merlin fantasztikus kutya, nagyon nehéz jeleneteket is meg tud csinálni. Örülök, hogy velünk van, és amíg nem lesz saját kutyám ez nagyon jó érzés. Még nem akarok kutyát, most Merlint kényeztetem. Ő nem az eredeti eb, akivel el akartuk kezdeni a forgatást. Olyan komplex volt a feladat, hogy az elsőnek kiválasztott bájos kis keverékkutya képtelen volt megcsinálni. Nem akartam fajtatiszta kutyát, hisz a történet egy talált kutyáról szól, de Merlin kedvéért átalakítottuk a sztorit" - mesélte Kalamár Tamás, a sorozat producere.

Merlin nem először tűnt fel a sorozatban, első szereplésekor 10 hetes volt. "Egy külső helyszínen statisztaként jelent meg, de most kapta az első nagy szerepét. Heti 2-3 napot forgat, számára ez nem munka, hanem játék, megszokott, érthető feladatokkal. Jól motiválható, imád játszani és az embereket is szereti, könnyű vele együtt dolgozni. De a napi jutalomfalatadag is hozzásegíti a jókedvéhez. Jó a stáb, nagyon jól együttműködünk, látszik, hogy sok a kutyás ember. Megértik, hogy minél komfortosabb a szituáció az eb számára, annál könnyebben tudjuk felvenni a jeleneteket. Akár apró változtatásokat is beiktatnak a kutya miatt" - mondta Merlin gazdája, aki kölyökkora óta tréningezi az új négylábú sztárt.

Szívszorító történet magyar katonák és egy afgán kóbor eb barátságáról

Magyarországra költözhet a több mint három éve a magyar táborban szolgáló eb, aki 2010-ben, még kölyökként csapódott magyar katonákból álló őrjárathoz. A közösen eltöltött évek alatt a katonák szívéhez nőtt a négylábú, ezért a másik táborba költöző katonák úgy döntöttek, nem hagyják a sorsára barátjukat, akit oda nem vihettek magukkal, hanem márciusban katonai géppel Magyarországra hozzák.



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.