Katasztrófariadó - Tankokkal indulnak segíteni

hóhelyzet havazás tank katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendkívüli időjárási körülmények miatt az országban katasztrófahelyzet alakult ki, emiatt Pintér Sándor belügyminiszter péntek délelőtt riadót rendelt el. Nem sokkal e hír előtt megindultak a lánctalpasok a bajbajutottak megsegítésére. Az utakon borzalmas a helyzet, több gyerekeket szállító busz is az utakon rekedt.

Megbénult az ország - Hóhelyzet percről percre az [origo] cikkében

Atabiné Darabos Anna őrnagyot idézve azt írták: a katasztrófavédelmi operatív törzs lánctalpas technikai eszközök bevetését rendelte el. A T-72-es harckocsik segítenek az elakadt járművek mentésében, míg a PTSZ harcjárművek főként a hóban ragadt emberek szállítására alkalmasak. Az operatív törzs felkérésére egy órán belül összesen hat lánctalpas indul útnak Győr-Moson-Sopron, Veszprém, illetve Komárom-Esztergom megyében - olvasható a Facebook-oldalon.

Forrás: MTI/Nagy Lajos
Forrás: MTI/Nagy Lajos

Ezrek éheznek és fáznak az utakon


A Facebookon egyébként rengeteg bajba jutott ember kér segítséget. Vannak, akik kiadó szobát keresnek a rokonaiknak, ismerőseiknek, akik egy-egy városban rekedtek. Mások a rokonaikat keresik. Valaki azt írja, a lánya és ötéves unokája csütörtök délután óta vesztegel a hóviharban valahol Mocsa és Ács között az M1-esen. Több gyerekeket szállító buszról is tudunk, a gyerekek étlen-szomjan várják, hogy segítsenek rajtuk. Sokan azért adják meg a helyzetüket, hogy aki tud, meleg étellel vagy itallal segítsen.

Elmaradnak a szabadtéri állami rendezvényekhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130315-elmaradnak-a-marcius-15i-szabadteri-allami-rendezvenyek-a-ho-es.htmlGépjárműtilalom több településenhttp://www.life.hu/legykepben/20130314-havazas-marciusban-megbenult-a-kozlekedes.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.