Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatót tartott péntek kora este a hóhelyzet miatt. A miniszterelnök arra kérte a lakosságot, hogy tegyenek eleget a hatóságok kérésének - írja az [origo] hírportál. A katasztrófavédelem szerint még ma is lesznek olyanok, akik kénytelenek az autójukban éjszakázni.


A miniszterelnök szerint 155 ember van még az utakon és 285 jármű, amelyeket eddig még nem tudtak kimenteni. Elmondása szerint kifejezetten nehéz és súlyos a helyzet az M1-es autópályán, Bábolnánál, ahol 12 méteres a hófal. Itt vesztegelt egyébként még péntek délben is Fekete Dávid. A megasztáros énekes akkor a Life.hu-nak nyilatkozott a kétségbeejtő helyzetről.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A miniszterelnök szerint egyetlen személy van közvetlen életveszélyben, az illető tüdőtranszplantáción esett át és egy elakadt mentőben várja a segítséget. Orbán azt mondta, hogy ketten haltak meg a hóhelyzet miatt, akkor, amikor 41 autó csúszott össze Somogyban, tudomása szerint az utcán nem fagytak meg emberek. A miniszterelnök szerint 12006 embert mentettek ki a hó fogságából, és 227 helyet nyitottak meg a kimentett autósoknak.
Forrás: [origo]

Katasztrófa: ezrek éheznek és fáznak az utakonhttp://www.life.hu/legykepben/20130315-katasztrofahelyzet-marcius-15en-a-ho-miatt-panik-helyett-egyutterzes.html Harminc páviánt szöktetett meg a hó Nyíregyházánhttp://www.life.hu/legykepben/20130315-harminc-pavian-szokott-meg-a-nyiregyhazi-allatparkbol-a-hoviharban-kidolt.html Katasztrófariadó - Tankokkal indulnak segítenihttp://www.life.hu/legykepben/20130315-katasztrofahelyzet-a-marciusi-havazas-miatt-tankokkal-kuzd-a-honvedseg.html Elmaradnak a szabadtéri állami rendezvényekhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130315-elmaradnak-a-marcius-15i-szabadteri-allami-rendezvenyek-a-ho-es.html