A Dunántúlon változó intenzitással havazik, ezért egyes térségekben télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap reggel.

A társaság Útinform szolgálatának reggeli összesítése szerint a Dunántúl déli, középső, nyugati és északnyugati részén, továbbá Solt környékén havazik vagy szállingózik a hó. A főutak burkolata a csapadékos területeken általában sónedves, Zalaegerszeg, Pécs és Szekszárd környékén latyakos, ugyanakkor Veszprém megyében és Tamási térségében havas.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A mellékutakon egyelőre téliesek az útviszonyok, a Dunántúlon sok helyen havasak, Harkány környékén a reggeli fagyok miatt jegesek az alsóbbrendű utak.
A Dunántúl déli részén, továbbá a Duna vonalától keletre több helyen közepes erejű a légmozgás. Erős szelet jelentettek Kaposvár, Dabas, Szikszó és Gyomaendrőd környezetéből.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak. Minden elérhetőség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon - olvasható a tájékoztatóban.

Közölték továbbá, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szinte összes üzemmérnöksége másodfokú téli tisztántartási készenlétben látja el feladatait, vagyis továbbra is 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A reggeli adatok szerint közel 100 munkagép és mintegy 400 üzemmérnökségi dolgozó vett részt a munkákban.

Forrás: MTI

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!
Egy gyógyító szuperzöldség: a céklahttp://www.life.hu/gyogyulj/20130321-a-cekla-egy-fantasztikus-gyogyito-zoldseg.html Megbüntette a gyámhatóság Kovács Lázárthttp://www.life.hu/legykepben/20130324-kovacs-lazar-mesterszakacsnak-a-gyamhatosag-dontese-szerint-havonta-latogatnia-kell.html Divatbotrányok: Courtney Love, a zűrös özvegyhttp://www.life.hu/legytrendi/20130319-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-courtney-love-muveszno-kurt-cobain-ozvegye.html Viszlát visszér! Tippek az egészséges erekérthttp://www.life.hu/gyogyulj/20130322-szules-utan-egyre-tobb-visszer-a-labon-problemara-benke-rita.html Közeleg a rovarinvázió - Tegyél ellene!http://www.life.hu/anyaskodj/20130320-tavasszal-egyre-tobb-rovar-hangya-jon-elo-a-lakasban-nehany.html 5 szuper gyakorlat a karcsú lábakérthttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130320-fogyas-es-edzes-5-szuper-gyakorlat-a-karcsu-labakert.html Ezt üzente a hatalmas vihar március 15-énhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130322-ezoteria-es-csillagjegy-2013-marcius-15en-es-2006-augustus-20an.html Gesztesi Panka is fellép A Nagy Duettbenhttp://www.life.hu/legykepben/20130323-gesztesi-panka-liptai-cludia-es-gesztesi-karoly-kislanya-is-fellep.html