A Hópárducnak becézett hegymászó a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsára indul március végén. A félelemről és veszélyekről a Life.hu újságírójának mesélt.

Zsolt tavalyi annapurnai expedíciója nem járt sikerrel. A hegymászó sosem hátrál meg, és a kudarcokból mindig tanul valamit. Az idén egy hasonlóan nehéz kihívás elé néz csapatával. 

Forrás: Just Creative


"Március 27-én indulunk el Nepálba a Kancsendzöngára, amely szent hely, ezért még az sem biztos, hogy ráléphetünk a csúcsra. Az akklimatizálódással május közepéig végeznünk kell és utána indul a csúcstámadás. A Kancsendzönga nem mondható könnyű terepnek, mivel a harmadik legmagasabb csúcs a világon. A Himalája legdélebbi hegycsúcsa, ezért direktbe kapja a rossz időt, technikailag pedig jégfalak és lavinaveszélyes lejtők szegélyezik. Kevesen érik el ezt a csúcsot, rossz híre van, a balesetek száma elég magas, ezért nem sokan indulnak a meghódítására. Magassága miatt nehezebb, mint a tavalyi Annapurna expedíciónk volt. Itthonról előre tekintve még vannak bennem félelmek, de mikor már ott vagyok, a cél éltet és visz előre, ott a hegyen már nem gondolkodom a veszélyeken" - mesélte Zsolt a Föld órája rendezvényen, ahol meggyújtotta az ország legmagasabb gyertyáját.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!Schoberték lányát kiejtették a TV2 műsorábólhttp://www.life.hu/legykepben/20130325-schobert-lara-schobert-norbi-lanya-is-elindult-az-enek-iskolajaban.html Dráma A Nagy Duett színpadánhttp://www.life.hu/legykepben/20130325-szabo-gyozo-a-nagy-duett-sztarja-halott-baratjanak-enekelt.html Felgyújtották a meleg tinédzsert, belehalthttp://www.life.hu/legykepben/20130326-steven-simpson-meleg-tinedzser-belehalt-egesi-seruleseibe-felgyujtottak.html Lilu igyekezett eltüntetni Tóth Gabi melleithttp://www.life.hu/legykepben/20130325-toth-gab-enekesnoi-melleit-a-szombat-esti-lazban-hol-anyukaja.html Elhunyt Schwarzenegger egykori testépítő mentorahttp://www.life.hu/legykepben/20130325-elhunyt-joe-weider-a-testepites-elharcosa-arnold-schwarzeneger-egykori-testepito.html