Nincs több titok: a Fővárosi Állat- és Növénykert végre elárulta, hogy négy ázsiai (indiai) kisoroszlán született náluk. Az elmúlt hetekben rengetegen találgatták, kik lehetnek az új jövevények. Nálunk még soha nem jött világra ilyen ragadozó.

Szenzáció - összesen négy indiai kisoroszlán jött világra a budapesti állatkertben. Az eset még február 16-án történt, de csak most hozták nyilvánosságra. Ezért korábban sokan találgatták, hogy kik lehetnek a titokzatos állatok. Szó volt pandákról és kistigrisekről is.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője a Life.hu-nak azt mondta: azért különleges ez az esemény, mert az afrikai oroszlán rendszeresen szaporodik, de az indiai nem. A természetben csak 400 ázsiai oroszlán él, állatkertekben pedig mindössze 250-300 egyed. Magyarországon korábban soha nem született még ilyen ragadozó. Azért is ritkaság, mert a kölykök négyen vannak. A kicsik egészségesek és húsvétkor lehet először megnézni őket az India Házban. Korábban Asha, a kiselefánt volt az állatkert sztárja.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét! 

Könnyes búcsú a kiselefánttólhttp://www.life.hu/szorakozz/20130306-ashanak-a-nemreg-szuletett-kiselefantnak-haromeves-kora-korul-el-kell.html Cuki fotók a budapesti állatkert kiselefántjárólhttp://www.life.hu/life/galeria/20130221-fotok-a-kiselefantrol-a-fovarosi-allat-es-novenykert-kulso-kifutojan.html Hétfőtől láthatja a közönség a kiselefántothttp://www.life.hu/szorakozz/20130221-hetfotol-lathatja-a-kozonseg-a-kiselefantot-a-budapesti-allatkertben.html A kócos újszülött kiselefántért aggódik az országhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130215-kiselefant-szuletett-a-budapesti-allatkertben-mestersegesen-kell-taplalni.html