Koncert közben összeesett Franz Welser-Möst

karmester opera Franz Welser-Möst koncert Bécs rosszullét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rosszul lett és vezénylés közben összeesett húsvétvasárnapi koncertjén Franz Welser-Möst, a Bécsi Állami Opera főzeneigazgatója - jelentette az ORF osztrák televízió.

A világhírű operaház igazgatója, Dominique Meyer szerint a nagy tekintélyű karnagynak összeomlott a keringési rendszere. A második felvonástól James Pearson vezényelte Richard Wagner Parsifal című operájának előadását.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Cleveland Orchestra vezető karnagyaként is tevékenykedő Franz állapotáról és egészségügyi ellátásáról egyelőre nem kerültek nyilvánosságra részletes információk, a Staatsoper honlapján nem tettek említést a vasárnap este történtekről.
A linzi születésű, 52 éves karmester az elmúlt öt napban négy előadást vezényelt. A Parsifal "tiszta" játékideje hozzávetőleg négy és fél óra.
Welser-Möstnek kedden Alban Berg osztrák zeneszerző Wozzeck című darabját, csütörtökön pedig újfent a Parsifalt kellene vezényelnie.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.