Áradás, havazás - folytatódik az ítéletidő

havazás kamion időjárás áradás hófúvás riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb árhullám fenyeget Zalában, a havazás miatt pedig elakadtak a kamionok a térségben. Árvíz következtében összesen 14 mellékúton van teljes útzár, hófúvás miatt pedig másodfokú riasztást adtak ki két megyére. Ez lenne a tavasz?

A hétvégi árhullám még le sem vonult, közben az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt újból emelkedik a vízszint a zalai vízfolyásokon. A havazás miatt pedig kamionok akadtak el - tudósít az MTI. Közben 5 megyében összesen 14 mellékúton van teljes útzár az ár- és belvízhelyzet miatt a Magyar Közút reggeli összesítése szerint.

Forrás: MTI/Sóki Tamás
Forrás: MTI/Sóki Tamás

Borsodban a Muhi és Köröm közötti, a 26-os főút és Sajókaza közötti, valamint a Sajóörös és Kesznyéten közötti útszakaszokon nem lehet közlekedni. Vas megyében öt úton van érvényben teljes útzár, ezek a Molnaszecsőd és Döröske, a Nádasd és Halogy, a Nagypirit és Boba, a Sótony és Ikervár, valamint a Nagygeresd és Vasegerszeg közötti szakaszok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megyében másodfokú figyelmeztetés van. Itt erős hófúvásra is készülni kell, amely magas hótorlaszokat emelhet. Veszprém és Zala térségében egész napra elsőfokú riasztást adtak ki. A kiadós eső miatt pedig 3 régióban van figyelmeztetés. Ezek: Borsod, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.