Zűrzavar van az iskolákban. Majdnem kétezer gyereknek nem jutott még hely, mert a kormány megváltoztatta a beiskolázás szabályait. Van, ahol sorsolással dönthetnek. Az intézményfenntartó azt ígéri, megoldják a problémát.

A tavalyinál nagyjából 3500-zal több gyereket írattak be idén általános iskolába. Az adatok nem véglegesek. Csaknem 2000 apróságnál pedig egyelőre egyáltalán nem találtak még helyet - számol be az [origo]. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetője azt ígéri, senki nem marad ki az iskolából. Marekné Pintér Aranka megígérte, hogy a kötelező körzeten belül minden tanköteles korú gyerek általános iskolai elhelyezéséről gondoskodni fognak.

Thinkstock

A túljelentkezés főleg Budapest XI., XII., XIV. és XVIII. kerületét, valamint Dunakeszi és Budakeszi városát, illetve egy-egy iskolával Székesfehérvárt, Kecskemétet, Pécset és Baját érinti az elnök szerint, de a XIII. kerület is érintett lehet benne.

A következő tanévben több mint 3600 osztály indul az országban, a hatályos jogszabályok szerinti 27 tanulóval számolva. Arról, hogy a problémát a korábbi, 32 tanulós osztálylétszám visszaállításával oldanák meg, a Klik elnöke azt mondta: úgy tudja, a parlament előtt van az a törvénymódosítás, amely ezt a kérdést kezelheti. Az elnök úgy véli, a problémát alapvetően új osztályok indításával kell megoldani.

Az [origo] tapasztalatai szerint több, főleg nagyvárosi általános iskolában gondot okoz a túljelentkezés. A XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskola igazgatója a gondnoki lakás átalakításával próbál új tantermet létrehozni, máshol sorsolnak, hogy ki iratkozhat be - írja a portál.

Epilepsziás rohamot kapott a szinkronszínészhttp://www.life.hu/legykepben/20130411-minarovits-peter-magyar-szinkronszinesz-tonkrement-kikeszult-korhazba-kerult.html Pár hónapos gyermekével utazgat Palya Beahttp://www.life.hu/legykepben/20130407-palya-bea-magyar-enekesno-mexikoban-nyaralt-csaladjaval.html Száguldozott a Jóban Rosszban sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130410-baronits-gabor-fabian-anita-a-joban-rosszban-szineszei-a-lotus.html Csak segítséggel tud rendesen enni a műsorvezetőhttp://www.life.hu/legykepben/20130409-harsanyi-levente-nem-tud-evopalcikaval-enni.html Döbbenet! Négyéves fiú lőtte le hatéves társáthttp://www.life.hu/legykepben/20130409-negyeves-fiu-lotte-le-hateves-tarsat-new-jerseyben.html