Több mint kétezer kóbor kutyát és macskát irtanak ki a jövő évi téli olimpiának otthont adó Szocsiban. Állítólag veszélyesek.

Sorra befogják és elaltatják a gazdátlan állatokat Szocsiban. A fekete-tengeri üdülőhely hatósága szerint ez átszámítva 12 és fél millió forintba kerül. Az egyik helyi parlamenti képviselő azt mondta: az érkező külföldiek biztonsága és a város imidzse miatt kell megoldani a problémát.

Forrás: Thinkstock
Képünk illusztráció

A politikus szerint bár sokkal humánusabb lenne menhelyeket létrehozni, de az további terheket róna a város költségvetésére, vagyis nincs rá pénz. Állítólag naponta 5-10 ember megy orvoshoz Szocsiban kóbor állatok támadása miatt. Állatvédő szervezetek közben hevesen tiltakoztak a döntés ellen. Szerintük inkább ivartalanítani kellene a kutyákat és macskákat. Tavaly a labdarúgó-Európa-bajnokság ukrajnai helyszínein is tömegesen irtották a kóbor állatokat, ami nemzetközi felháborodást váltott ki.

Kutyakozmetika - A szükséges rosszhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130329-fajtajellegtol-fuggoen-minden-kutyanak-szuksege-van-testapolasra-a-kezdodo.html Kutyamodellek pózolnak a címlapokonhttp://www.life.hu/szorakozz/20130409-kutyamodelleket-kert-fel-egy-divathaz-legujabb-kollekcioja-bemutatasara.html Kissé beteges az új kutyadivathttp://www.life.hu/szorakozz/20130408-harisnyanadragba-oltoztetik-a-kutyakat-kinaban-ez-az-uj-hobort.html Miért lehet büdös a kutya szája?http://www.life.hu/anyaskodj/20130307-miert-budos-egy-kutya-szaja-a-hazikedvenc-szajurege-tele-van.html Harapós kutya: a gazdi az oka?http://www.life.hu/anyaskodj/20130214-oszton-vagy-tanult-viselkedes-a-kutya-agressziojanak-tipusai.html