Egyetlen szót tudott kiejteni a száján kórházi kihallgatásakor a bostoni merénylet életben maradt gyanúsítottja, Dzsohar Carnajev - írja az origo. Közben kiderült, hogy testvére, Tamerlan állítólag már máskor is ölt embert.

Nem. Ezt az egy szót tudta kimondani a bostoni robbantások életben maradt gyanúsítottja, Dzsohar Carnajev, amikor kihallgatásakor arról kérdezték, hogy tudja-e fedezni az ügyvédi költségeit. Ahogy a Life.hu is megírta, a merénylő a torkán és a nyelvén sérült meg. Így a férfi főleg írásban válaszolt a kérdésekre, miután ismertették vele az ellene felhozott vádakat.

Forrás: MTI/Bob Leonard
A Carnajev testvérek (fehér és fekete sapkában) még a merénylet előtt

Kérdésre válaszolva azt írta, hogy a rendőrségi hajtóvadászatban megölt bátyja, a 26 éves Tamerlan Carnajev volt a bostoni robbantások értelmi szerzője és szervezője, és az iszlám védelmében követte el tettét. Dzsohar azt is leírta, hogy bátyjával nem álltak kapcsolatban semmilyen nemzetközi terrorszervezettel.
Sajtóértesülések szerint a 26 éves Tamerlan Carnajev, aki tíz évvel ezelőtt vándorolt be az Egyesült Államokba, négy-hat éve lett az iszlám radikális áramlatának követője. Felesége, Katherine Russell, miután egybekelt Carnajevvel, megszakította kapcsolatait az összes régi barátjával, és fejkendőt kezdett viselni. Amerikai lapok szerint a férfi korábbi barátnője - akit többször is megvert - szintén áttért a muszlim hitre. Katherine Russell szerint a házasság, amelyből egy most hároméves kislány született, rosszul sikerült. A feleség nem tudott arról, hogy a férje terrorcselekményre készül.
Közben a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy Tamerlan Carnajev már legalább három alkalommal gyilkolt a robbantás előtt, sőt saját kezével ölte meg brutálisan legközelebbi barátját is. Ezt egyik ismerőse mondta a Mirrornak. Az ügyet a rendőröknek mai napig nem sikerült megoldaniuk.

A bostoni robbantás merénylője megnémulthttp://www.life.hu/legykepben/20130421-bostoni-robbantas-a-feltetelezett-merenylo-dzsohar-carnajev-a-torkan.html Őrizetbe vették a másik bostoni merénylőthttp://www.life.hu/legykepben/20130420-orizetbe-vettek-a-bostoni-merenyletek-masodik-gyanusitottjat-a-19-eves.html Ő az, aki megúszta a bostoni merényletet és a texasi robbanást ishttp://www.life.hu/legykepben/20130419-egy-texasi-ferfi-ott-volt-a-bostoni-merenylet-es-a.html Egy szaúdi férfi a bostoni merénylet gyanúsítottja?http://www.life.hu/legykepben/20130416-egyes-hirek-szerint-egy-20-ev-koruli-szaudarabiai-ferfi-a.html Pillanatképek a bostoni robbantás helyszínérőlhttp://www.life.hu/life/galeria/20130416-robbantas-a-boston-maratonon-az-amerikai-egyesult-allamokban-3-halott.html