Ben Affleck is csatlakozott ahhoz a nemzetközi jótékonysági kezdeményezéshez, amely a mélyszegénységben élők helyzetére akarja felhívni a figyelmet: az amerikai filmszínész, rendező öt napon át napi másfél dollárból (335 forint) fog élni számos más hírességgel együtt.

Affleck Twitter-üzenetben jelentette be, hogy részt vesz a Live Below the Line (Élj a létminimum alatt) elnevezésű jótékonysági kezdeményezésben, amelynek résztvevői osztoznak azokban a nehézségekben, amelyekkel a mélyszegénységben élők szembesülnek nap mint nap.

Northfoto

Az Oscar-díjas Affleck az általa alapított Kelet-kongói Kezdeményezés nevű jótékonysági szervezet nevében csatlakozott a kihíváshoz, amelynek résztvevői májusban öt napon keresztül napi másfél dollárból élik életüket. A résztvevők nem étkezhetnek saját éléskamrájukból, nem fogadhatnak el barátoktól, családtagjaiktól élelmiszeradományokat, csak csapvizet fogyaszthatnak. A globális kezdeményezés szervezői azt tanácsolják a résztvevőknek, hogy a 7,5 dollárt a legegyszerűbb élelmiszerekre, tésztára, rizsre, kenyérre, krumplira, zöldségekre és gabonafélékre költsék - olvasható a honlapjukon (livebelowtheline.com).

A kezdeményezés 2010-ben indult útjára az ausztráliai Melbourne-ből és kiterjedt Nagy-Britanniára, az Egyesült Államokra és Új-Zélandra. Az első évben mintegy kétezren vettek részt benne, és 520 ezer dollárt gyűjtöttek a mélyszegénységben élők számára. A Világbank 2005-ben a mélyszegénység küszöbét napi 1,25 dollárban határozta meg. 2011-re ez az összeg az inflációt figyelembe véve 1,5 dollár volt. A kezdeményezés által összegyűjtött adományokat a fejlődő világban oktatási programokra fordítják. Idén május 7. és 11. között rendezik meg az akciót Ausztráliában, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI

 

Egyre inkább Ben Affleckra hasonlít a magyar énekeshttp://www.life.hu/legykepben/20130327-varga-viktor-enekes-kulseje-megvaltozott-egyre-inkabb-ben-affleckra-hasonlit.html Ben Affleck megszabadult jellegzetes szakállátólhttp://www.life.hu/legytrendi/20130226-az-oscardij-elnyerese-utan-nehany-oraval-ben-affleck-szinesz-megszabadult.html Hercegi cím jár a házzal! Ben Affleck hamarosan komoly rang tulajdonosa lehethttp://www.life.hu/hazitunder/20110628-hercegi-cim-jar-a-hazzal-ben-affleck-hamarosan-komoly-rang.html A televízió legnagyobb nőcsábászaihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130425-a-televizio-legnagyobb-nocsabaszai-david-duchovny-charlie-sheen-matt.html Kamerák előtt szexelt Penélope Cruz (18+)http://www.life.hu/szeress/20130424-lifenight-penelope-cruz-szineszno-fedetlen-mellekkel-forgatott.html Gombok és cipzárok díszítik a modellek bőréthttp://www.life.hu/szorakozz/20130424-lifenight-bizarr-gombokat-cipzarokat-es-kapcsolokat-festett-a-japan-muvesz.html Kábítószert találtak Justin Bieber autóbuszábanhttp://www.life.hu/szorakozz/20130425-kabitoszert-talalt-a-sved-rendorseg-justin-bieber-kanadai-enekes-autobuszaban.html Megdöbbentő - idegenek, mégis ikreknek néznek kihttp://www.life.hu/tested-lelked/20130425-egy-kanadai-muvesz-vadidegen-embereket-fotozott-le-egyutt-akik-nem.html Először beszélt gyerekéről Steve Martinhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130425-steve-martin-szinesz-eloszor-beszelt-decemberben-szuletett-gyerekerol.html