Egy tragikus történet vezette az elegáns, monte-carlói pezsgőzéshez a magyar dokumentumfilmeseket, Cseke Esztert és S. Takács Andrást, ugyanis az M1-en látható sorozatuk, az On The Spot Harcosok című epizódja bekerült a legrangosabb televíziós fesztivál hivatalos versenyprogramjába.

Dokumentumfilm kategóriában a legjobb 16 közé válogatták be a monte-carlói programba a két fiatal riporter MTVA-nak gyártott műsorának gázai epizódját.

Fotó: Sárosi Zoltán

"A gázai filmünk az egyik legszemélyesebb és legdrámaibb történet, amit eddig az On The Spotban meséltünk. A forgatás közben a tolmácsunk kislányát eltalálta egy repesz, három ujját szakította le. Hamar kiderült, hogy a negyedik ujját csak Izraelben tudják megmenteni, csakhogy az izraeli hadsereg és a gázai fegyveresek éppen napi több száz rakétával lőtték egymást. A kislány édesapja ettől függetlenül felvette a versenyt az idővel, a háborúval, és egy elképesztő hajsza vette kezdetét" - mesélte András.
"Minimum faramuci érzés, hogy egy ilyen személyes tragédia kapcsán kapunk meghívást koktélpartizni Monte-Carlóba. Annak viszont nagyon örülünk, hogy külföldön is sok emberhez eljut majd ez a történet, ami sokkal többről, és bizonyos értelemben kevesebbről is szól, mint a legutóbbi izraeli-gázai összecsapás. A háborús helyzetek legszemélyesebb és legemberibb oldalát mutatja, ami a hírekből biztosan kimarad" - mesélte Eszter.

 

Kirabolták Csomor Csilláthttp://www.life.hu/legykepben/20130429-csomor-csilla-magyar-szinesznot-kiraboltak.html Balesetet szenvedett Mádai Vivienhttp://www.life.hu/legykepben/20130426-madai-vivien-magyar-musorvezeto-osszetorte-autojat.html Tucatnyian megsérültek a prágai robbanásbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130429-robbanas-tortent-praga-belvarosaban-tobben-megserultek-valoszinuleg-gazrobbanas-tortent.html