Bravúros manővert hajtott végre egy buszsofőr a főváros 17. kerületében. Félrerántotta a kormányt, így védte ki, hogy egy autós elüssön egy zebrán áthaladó lányt.

Igazi hősnek tartják azt a buszsofőrt, aki a minap a 17. kerületben megmentette egy fiatal életét. A 97E jelű busz a Nyomdász utcai megállónál haladt, amikor a sofőr lassított, hogy átengedjen egy rolleres lányt a zebrán. Egy autós azonban a zebra és a záróvonal ellenére előzni kezdte a buszt. A sofőr ekkor elvágta a kocsi útját, annak vezetője fékcsikorgás közepette megállt, így nem történt baleset. Az elképesztő esetről készült videót itt nézhetitek meg:

Jó hír, hogy május elsejétől változott a KRESZ. Az új szabályok főleg a gyerekeket védik és az iskolabuszok nagyobb közlekedés-biztonságát szolgálják. A május 1-jén hatályba lépő módosítás bevezeti a gyermekszállító autóbusz fogalmát, amely tágabb kategóriát jelöl, mint az iskolabusz. Amíg az iskolabusz a közoktatási intézményhez kötődő személyszállítást végez, addig a gyermekszállító autóbusz minden olyan nem menetrend szerint közlekedő jármű lehet, amelyen gyermekek és felnőtt kísérőik utaznak, és amelyet előírásszerű "Gyermekszállítás" tábla és "Gyermekszállítás" felirat jelöl.

Forrás: kunsagvolan.hu
A Kunság Volán iskolabusza

Új szabály, hogy párhuzamos közlekedésre alkalmatlan úton tilos lesz elhaladni a gyermekszállító autóbuszok mellett az utasok be- és kiszállásának ideje alatt. Ha a gyermekszállítást végző autóbusz az úttesten áll, és mindkét oldali irányjelzőit használja, abban az esetben az autóbuszt - a gyermekek be- és kiszállásának ideje alatt kikerülni sem szabad.

Forrás: MTI/Varga György
A Zala megyei Gelsén ilyen amerikai iskolabusz jár

Újdonság még, hogy a "Gyermekek" táblával jelölt szakaszokon a kiegészítő táblán feltüntetett távolságon belül legfeljebb 30 km/órás sebességgel közlekedhetnek a kocsik. A gyermeket szállító autóbuszok a jövőben megállhatnak a menetrend szerinti járatok számára kijelölt autóbuszöblökben is. A megállóhelyről való elindulásukat az autósoknak lassítással, szükség esetén megállással kell segíteniük.

 

Meghalt az egykori gyerekrapperhttp://www.life.hu/legykepben/20130502-chris-kelly-a-kris-kros-egykori-gyereksztarja-meghalt.html Halálát érzi Sztankay Istvánhttp://www.life.hu/legykepben/20130502-sztankay-istvan-a-nemzet-szinesze-a-halalat-erzi.html Valóra vált Csonka András álmahttp://www.life.hu/legykepben/20130429-csonka-andras-az-rtl-klub-sztarja-valora-valtotta-regi-almat.html Már a második gyerekre koncentrál az énekesnőhttp://www.life.hu/legykepben/20130429-volgyesi-gabi-ujabb-gyermeket-szeretne-ezert-egy-darabig-meg-nem.html Elhányta magát gyermeke születésekor a sorozatsztárhttp://www.life.hu/legykepben/20130430-seres-daniel-szinesz-a-joban-rosszban-rosszfiuja-apa-lett.html