Pusztított a tegnapi vihar, jön a folytatás

tűzoltó viharkár vihar villám homokzsák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még homokzsákokkal is védekezni kellett a sok eső miatt. Ötvennél is több kidőlt fához és épületkárokhoz riasztották a tűzoltókat. Törökbálinton villám csapott egy családi házba.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint a tűzoltóknak tegnap sok helyen kellett beavatkozniuk. Legtöbbször Bács-Kiskun, Fejér és Pest megyében kérték a segítségüket. Esztergomban egy utcában több házat homokzsákokkal kellett megvédeni a víztől. Törökbálinton egy családi házba csapott a villám.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Forrás: MTI/Lakatos Péter

Villám csapott egy törökbálinti családi házba

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál a csütörtöki heves zivatarok során óránként több mint 100 kilométeres erősségű széllökést, máshol csaknem 50 milliméteres csapadékmennyiséget és jégesőt okozó zivatarcellát is rögzítettek. Az előrejelzések szerint ma is hasonló lesz a folytatás. Péntekre az ország egész területére figyelmeztetéseket adtak ki a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

Villám az égen Budapesten a XIV. kerületben

A heves zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg térségében most is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben, míg az összes többi megyében és a fővárosban elsőfokú vészjelzés van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.