Aktivisták négy-ötezer fős tömege tüntetett a bikaviadalok ellen Brigitte Bardot egykori filmcsillag felhívására Franciaországban. Madridban is tüntetést tartottak a bikaviadalok állami támogatása miatt.

Az állatvédők Franciaországból, Spanyolországból és Olaszországból érkeztek a dél-franciaországi Ales városába, ahol szombaton tüntettek a bikaviadalok általuk kegyetlennek és állatkínzásnak tartott hagyománya ellen. A rendőrség szerint a demonstrálók száma 1200 volt.

Forrás: AFP
A színésznő régen és mostanában


Az ales-i bikaviadalok a mennybemenetel alkalmából tartott ünnep részei. A vallási ünnephez kapcsolódóan rendezik meg a la course Gardonnenque elnevezésű galoppversenyt is, amelyet lóháton a Gard folyó partján és vizében kell teljesíteniük a résztvevőknek.
Szombaton nemcsak Dél-Franciaországban, Madridban is felvonulást tartottak állatvédők, akik a bikaviadalok állami támogatása ellen tiltakoztak. A több száz fős tömeg azért vonult az utcákra, mert kifogásolják, hogy a konzervatív spanyol kormány nemzeti kulturális örökséggé tervezi nyilvánítani a bikaviadalt. Amennyiben a törvényhozás elfogadja a javaslatot, a bikaviadalok a jövőben a mostani 600 millió eurós összegnél jóval nagyobb támogatásban részesülnének a közpénzekből.
Mariano Rajoy miniszterelnök már engedett az említett lobbinak: tavaly ősszel a spanyol köztévé hatévi szünet után újból közvetített viadalokat, amelyek élő sugárzása 2006-ban az előző, szocialista kormányzat idején került le a műsorról.
Spanyolország több régiójában heves tiltakozások övezik a bikaviadalokat, több helyen be is tiltották rendezésüket. A nézőszám csökken, 2012-ben több aréna is arra kényszerült, hogy bezárjon.

Forrás: MTI

 

Megrendült szerette halálán az ismert modellhttp://www.life.hu/legykepben/20130509-suto-eniko-modell-osszetort-szeretett-kutyaja-sanyi-elvesztesen.html Étolajjal akart szépülni - eltorzult az arcahttp://www.life.hu/szepulj/20130509-egy-koreai-no-arca-eltorzult-miutan-etolajat-fecskendezett-bele-hogy.html Árt a gyereknek évi 1 kiló kosz?http://www.life.hu/anyaskodj/20130424-higenia-es-betegseg-art-e-a-gyerekeknek-evi-egy-kilo.html Fogdossa a csajokat Az ének iskolája versenyzőjehttp://www.life.hu/legykepben/20130509-rubay-laci-az-enek-iskolaja-versenyzoje-nepszeru-a-lanyok-kozott.html Divatbotrányok: baklövések Beyoncé módrahttp://www.life.hu/legytrendi/20130507-divatbotranyok-baklovesek-amiket-beyonce-az-enekesno-elkovetett.html A tavaszi grillpartik sztárja a medvehagymahttp://www.life.hu/ez-zsir/20130508-a-tavaszi-grillpartik-sztarja-a-medvehagyma-ime-2-recept.html Fogak és gombok - mit rejt a füled?http://www.life.hu/gyogyulj/20130507-fogak-gombok-fokhagymagerezdek-es-kavicsok-is-kerultek-mar-elo-a.html Anális szex: gyönyör vagy fájdalom?http://www.life.hu/szeress/szex/20110722-szex-szerelem-parkapcsolat-szexterep-a-hatso-kertben.html