Jégesővel, felhőszakadással indul a pünkösdi hétvége

zivatar Pünkösd hétvége időjárás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek késő délutántól intenzív zivatarok alakulhatnak ki az ország déli, délnyugati megyéiben. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső kísérheti, akár két centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban számítani kell veszélyes időjárási jelenségekre. Péntek késő délutántól a déli, délnyugati megyékben - először valószínűleg a Dél-Dunántúlon - kialakulhatnak intenzív zivatarok.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

A zivatarokat viharos szél, felhőszakadás és jégeső kísérheti. Mindezek során néhol óránként 80-90 kilométer körüli széllökések is lehetnek, rövid idő alatt 25-35 milliméternyi eső is hullhat, s akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is kísérhetik.
Szombat hajnalra az északkeleti megyéket leszámítva várhatóan megnyugszik a zivatartevékenység - írta a meteorológiai szolgálat.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.