Erőss Zsolt és Kiss Péter feljutott a Kancsendzönga csúcsára.

Végre megvan a magyar expedíciózás történetének 12-ik nyolcezrese - írja a Himalája Expedíció blog. Nepáli idő szerint ma 18:00-kor, több mint 24 órás mászás után Erőss Zsolt és Kiss Péter feljutott a Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsára.

Forrás: Facebokk/Üzenet a csúcsra

Erőss Zsolt korábban a Life.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a Kancsendzönga nem mondható könnyű terepnek, mivel a harmadik legmagasabb csúcs a világon. "Kevesen érik el ezt a csúcsot, rossz híre van, a balesetek száma elég magas, ezért nem sokan indulnak a meghódítására" - mondta akkor. Ugyan egy hónapja még arról számoltunk be, hogy nem érkezett meg időben a felszerelésük, a nehezítő körülmények ellenére is sikerrel zárták az expedíciót. Ezúton is gratulálunk!

Eltűntek Erőss Zsolt expedíciójának felszereléseihttp://www.life.hu/legykepben/20130415-eross-zsolt-kancsendzongaexpedicioja-az-alaptaborba-ert-felszereleseik-nem-erkeztek-meg.html Életveszélyes expedícióra készül Erőss Zsolthttp://www.life.hu/legykepben/20130326-eross-zsolt-hegymaszo-hoparduc-a-vilag-legveszelyesebb-csucsanak-meghoditasara-indul.html Még Erőss Zsolt sem menekülhet a pocak előlhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121218-eross-zsolt-expedicios-hegymaszo-nem-vekony-alkat.html Erőss Zsolt: "Le kell küzdeni magam"http://www.life.hu/sztarszerzok/20121116-eross-zsolt-le-kell-kuzdeni-magam-szily-nora-interjuja.html