A Bükkben állítanak kopjafát a Nemzeti Park munkatársai a Himalájában eltűnt Erőss Zsoltnak. Társának, Kiss Péternek pedig a Kékestetőn állítanak örök emléket.

Ahogy a Life.hu is megírta, a Kancsendzönga-expedíció május 24-én véget ért. A sikeres csúcsmászás után azonban tragédia történt: két hegymászónk eltűnt a hegyen ereszkedés közben. Valószínű, hogy megfagytak vagy lezuhantak. Erőss Zsolt 2013-ban védnökként támogatta a természet védelmét a Bükkben - írja a Bors.

Forrás: Facebook/Erőss Zsolt, MTI/Kallos Bea
Erőss Zsolt és Kiss Péter

A kopjafa helyét még nem jelölték ki, de elhatározták, hogy Erőss Zsolt szülőföldjére utaznak, hogy a Gyilkos-tó mellől hozzanak köveket a kopjafa köré.
Kiss Péternek pedig az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn állítanának örök emléket - tudósít a Blikk. "Ha Peti szülei is rábólintanak, hamarosan emléktúrát szervezünk fiuk emlékére, és a Kékestetőn kopjafát állítunk neki" - árulta el tervét Klausmann Viktor, akit mély barátság fűzött a mindössze 27 éves hegymászóhoz. "Kiss Péter fiatal kora ellenére megmászta az Alpok összes csúcsát, de hihetetlen elszántságát és fizikumát mutatta az is, hogy a Budapest Maratont teljes hegymászó-felszerelésben futotta le" - mesélte Vincze Szabolcs, az expedíció sajtófőnöke, aki szerint Kollár Lajos, az expedíció vezetője június első hetében térhet haza, így sok kérdésre csak akkor kaphatunk választ.

Megfagyott vagy lezuhant Erőss Zsolt és Kiss Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-es-kiss-peter-magyar-hegymaszok-lezuhantak-vagy-megfagytak.html Nem fizet a biztosító Erőss Zsolt családjánakhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-magyar-hegymaszo-eltunt-nem-fizet-utana-a-biztosito.html Erőss Zsolt felesége szerint férje már nem élhttp://www.life.hu/legykepben/20130523-eross-zsolt-felesege-sterczer-hilda-mar-nem-hisz-benne-hogy.html Szakított Vastag Tomi és párjahttp://www.life.hu/legykepben/20130528-vastag-tamas-az-xfaktor-egykori-versenyzoje-szakitott-tancos-parjaval.html Elhunyt Bárdy György színművészhttp://www.life.hu/legykepben/20130527-elhunyt-bardy-gyorgy-szinmuvesz.html