A sok eső miatt jelentősen emelkedik a vízszint a Duna magyarországi szakaszán. Az árhullám a jövő héten éri el Budapestet. Várhatóan elborítja a víz az alsó rakpartokat is.

A hirtelen lehullott, gyakran viharokkal kísért nagy mennyiségű csapadék a Duna vízgyűjtő területén is jelentősen emelte a folyó vízszintjét - írja az MTI. Az előrejelzések szerint a következő hat napban a Duna vízgyűjtőin további 70-100 milliméter csapadék hullhat. Ezért a folyón jövő hét elejére harmadfokot meghaladó vízszint várható.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A többi magyarországi vízfolyáson is vízszintemelkedésre lehet számítani. Budapesten szerdán vagy csütörtökön várható a tetőzés, így számolni kell azzal, hogy az alsó rakpartok is víz alá kerülnek. Most 114 kilométer töltésen van árvízvédelmi készültség az országban.

 

Felhőszakadás, jégeső - Vasárnap jön az újabb viharhttp://www.life.hu/legykepben/20130519-felhoszakadas-jegeso-vasarnap-jon-az-ujabb-vihar.html Pusztított a tegnapi vihar, jön a folytatáshttp://www.life.hu/legykepben/20130503-kidolt-fakhoz-es-epuletkarokhoz-riasztottak-a-tuzoltokat-a-tegnapi-vihar.html Ezt üzente a hatalmas vihar március 15-énhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130322-ezoteria-es-csillagjegy-2013-marcius-15en-es-2006-augustus-20an.html A viharos szél után 15 centi hó is jöhethttp://www.life.hu/legykepben/20130203-idojaraselorejelzes-viharos-szel-havazas.html