Erőss Zsolt édesanyja szerint, ha időben indult volna mentőakció a fiáért, akkor még ma is élne. Közben a kedvezőtlen időjárás miatt lefújták a keresést Erőss Zsolt és Kiss Péter holtteste után.

"Megmenthették volna a fiamat, ha időben elindulnak érte" - így véli Erőss Zsolt édesanyja, Edit néni, aki szerint a Kancsendzönga-expedíció vezetője nem ítélte súlyosnak a helyzetet - számol be a Blikk.

Forrás: Facebook/Erőss Zsolt, MTI/Kallos Bea
Erőss Zsolt és Kiss Péter

"Tudtam, hogy az ereszkedésnél Zsolti a végkimerülés szélén állt, ezért fényjelekkel próbált jelezni az alaptáborban várakozó társainak, hogy mentsék meg" - mesélte Zsolt édesanyja, aki szerint Kollár Lajos, az expedíció vezetője és társai akkor és ott nem ítélték súlyosnak a helyzetet. Állítólag azzal próbálták megnyugtatni az asszonyt, hogy Zsolt csak lepihent egy kicsit. Az édesanya nem érti, miért így reagáltak, hiszen -30 fokos hidegben, 8000 méter felett még a lélegzetvétel is keserves. Edit néninek az sem világos, hogy miért csak kedd délután indultak fia és társa, Kiss Péter segítségére, amikor ők már hétfő este jelezték, hogy nagy a baj. Az asszony azt mondja: fia és társa hősként haltak meg. Hozzátette: "Érzem a fiam jelenlétét, a közelségét. Tudom, azt akarná, hogy menjünk tovább. Nekem pedig a két unokám miatt fel is kell állnom."Ahogy a Life.hu is megírta, két magyar hegymászónk egy sikeres csúcsmászás után eltűnt a Kancsendzöngán ereszkedés közben. Valószínű, hogy megfagytak vagy lezuhantak.
Közben a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt lefújták a kutatást Erőss Zsolt és Kiss Péter holtteste után a Kancsendzöngán. A hó olvadása miatt a mentőcsapat tagjai is veszélybe kerülnének - írja az MTI.

Kopjafával emlékeznek Erőss Zsoltékrahttp://www.life.hu/legykepben/20130528-eross-zsolt-hegymaszonak-a-bukkben-kiss-peternek-pedig-a-kekesteton.html Megfagyott vagy lezuhant Erőss Zsolt és Kiss Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-es-kiss-peter-magyar-hegymaszok-lezuhantak-vagy-megfagytak.html Nem fizet a biztosító Erőss Zsolt családjánakhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-magyar-hegymaszo-eltunt-nem-fizet-utana-a-biztosito.html Erőss Zsolt felesége szerint férje már nem élhttp://www.life.hu/legykepben/20130523-eross-zsolt-felesege-sterczer-hilda-mar-nem-hisz-benne-hogy.html Erőss Zsolték csúcsra értekhttp://www.life.hu/legykepben/20130520-eross-zsolt-es-kiss-peter-feljutott-a-kancsendzonga-csucsara.html