Élesen kritizálta Erőss Zsolt édesanyja a Kancsendzönga-expedíció vezetőjét. Az asszony szerint Kollár Lajos bajtársiatlan volt.

Bajtársiatlansággal vádolta meg Kollár Lajos expedícióvezetőt a Kancsendzöngán meghalt Erőss Zsolt hegymászó édesanyja. Az expedícióról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón az asszony sírva bírálta Kollárt - tudósít az Origo hírportál. Ahogy a Life.hu is megírta, az asszony korábban is úgy nyilatkozott, hogy fia még ma is élne, ha hamarabb indulnak a segítségére.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Kollár Lajos a sajtótájékoztatón

Most pedig azt kritizálta például, hogy a két elhunyt hegymászó tetteit nem úgy kommunikálták, hogy egyszerre értek fel a csúcsra, hanem, hogy az egyikük előbb.  Ezen kívül Kollár Lajos szerinte hibát követett el, amiért nem biztatta Erőss Zsoltot a rádión keresztül, hogy szedje össze magát és jöjjön le a hegyről, ehelyett hagyta, hogy fent töltse az éjszakát. Az édesanya úgy fogalmazott: "mi nem láttunk semmit, azt állítasz, amit akarsz". Szerinte az igazság csak akkor derülne ki, ha a rádióbeszélgetéseket visszahallgatnák.

Kollár Lajos a vádakra azt felelte, hogy megérti az asszony felindultságát, de érdemi válaszokat nem tudott adni. Az expedícióvezető arról beszélt még, hogy Erőss Zsolt és Kiss Péter nélkül nincs értelme folytatni a magyarok a világ nyolcezresein nevű expedíciósorozatot.

Két magyar hegymászónk május 20-án tűnt el a Kancsendzöngán. A sikeres csúcstámadás után lefelé elfogyott az erejük és nem érték el a legközelebbi tábort. Kiss Péter holttestét pár nappal később azonosították a mentésükre indult serpák fotóin. Erőss Zsoltnak nem találták nyomát.

 

 

"Kiss Pétert a szíve vitte vissza Erőss Zsoltért"http://www.life.hu/legykepben/20130605-kiss-peter-magyar-hegymaszo-meg-ma-is-elne-ha-nem.html Íme az utolsó képek Erőss Zsoltékrólhttp://www.life.hu/legykepben/20130602-eross-zsolt-magyar-hegymaszo-halalat-a-viz-hianya-okozhatta.html Későn próbálták menteni Erőss Zsoltékathttp://www.life.hu/legykepben/20130531-eross-zsolt-edesanyja-szerint-keson-indult-mentoakcio-fiaert-eross-zsoltert.html Kopjafával emlékeznek Erőss Zsoltékrahttp://www.life.hu/legykepben/20130528-eross-zsolt-hegymaszonak-a-bukkben-kiss-peternek-pedig-a-kekesteton.html Megfagyott vagy lezuhant Erőss Zsolt és Kiss Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-es-kiss-peter-magyar-hegymaszok-lezuhantak-vagy-megfagytak.html