A Life.hu elsőként értesült a hírről, hogy a híradós, akit május közepén rúgtak ki a köztévéből, Magyarország legnézettebb közösségi televíziója, az OzoneNetwork tévé munkatársa lett. Szebeni István a csatorna félóránként jelentkező árvízi híradóját vezeti hétfőtől.

"Nem szeretnék vezekelni életem végéig azért, mert olyan dolgot mondtam, ami abban a pillanatban hangzott el, amikor nem kellett volna" - mondta Szebeni István a Life.hu riporterének. A híradós részletesen elmesélte, hogyan értesült róla, hogy a felvételről ment Híradó adásában káromkodott, és mennyire lepődött meg a köztévé lépésén.

István örült az OzoneNetwork felkérésének, már csak azért is, mert tetszik a csatorna küldetése, képi világa és a tartalom minősége is. "Bár kisebb tévé, mint azok, ahol eddig dolgoztam, mégis 1,8 millió otthonban elérhető. Az OzoneNetwork rendkívüli híradójából sok ezer néző értesülhet az árvízi védekezés eseményeiről. Híradósként úgy éreztem, most itt a helyem. Gyermekkoromban sokat nyaraltam Csongrádon a Tisza mellett a keresztanyáméknál, ezért tudom milyen az, amikor a folyó fenyegeti az ott élőket. Bár azon a részen, már gát védi a házakat, emlékszem régen volt olyan, hogy életek munkája ment tönkre egy-egy áradás miatt. Ezért is örülök, hogy most a személyes munkámmal segíthetem azokat, akik percről-percre aktuális információkhoz szeretnének jutni" -  tette hozzá. A rendkívüli híradó hétfőtől szerdáig félóránként, azt követően óránként kerül adásba, egészen az árvízi vészhelyzet elmúltáig. A műsorban beszámolnak a védekezési munkálatokról, megmutatják a legkritikusabb helyszíneket, és rengeteg hasznos információt nyújtanak a nézőknek valamint az önkénteseknek.

 

Fotó: Hámori Zsófia / Life.hu

Pálmai L. Ákos, az Origo Zrt. programigazgató-producere korábban évekig dolgozott együtt Szebeni Istvánnal: "István az egyik legnépszerűbb és legismertebb híradósok egyike, örülök, hogy elfogadta a felkérésünket. Jól ismerem a habitusát. Profi, jóindulatú, közvetlen és nagyon őszinte. Nálunk csak adáskész anyagok kerülnek képernyőre, vigyázunk a kollégáinkra" - mondta.

Szebeni István egyelőre az árvíz idején lesz képernyőn, az esetleges folytatásról később egyeztetnek. A televízióban adásba kerülő műsorok egy részét az ozonenetwork.hu weboldalon is megnézhetitek.

Perelheti munkaadóját Szebeni Istvánhttp://www.life.hu/legykepben/20130528-szebeni-istvan-magyar-musorvezeto-20-millio-forintra-perelheti-egykori-munkaadojat.html Nem marad munka nélkül Szebeni Istvánhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-szebeni-istvant-a-magyar-televizio-kirugott-hiradosat-a-sportklub-igazolhatja.html Tvrtko oldalán búcsúzik a nézőktől Szebenihttp://www.life.hu/legykepben/20130522-szebeni-istvan-a-magyar-televizio-hiradojanak-elbocsatott-musorvezetoje-kollegaja-vujity.html Most mi van Szebeni Istvánnal?http://www.life.hu/legykepben/20130516-szebeni-istvan-az-mtv-kirugott-hiradosa-meg-remenykedik.html