Mégsem lopta el Kanye West az Omega slágerét, a Gyöngyhajú lányt. Az amerikai rapper "menet közben" kért engedélyt Presser Gábortól.

A jogi kérdések még csak részben oldódtak meg, de Kanye West menedzsmentje kért engedélyt az Omega egykori nagy slágere, a Gyöngyhajú lány használatára - tudta meg az MTI Presser Gábor egyik munkatársától.

Forrás: AFP
Kanye West

Az amerikai rappersztár, aki nemrég apuka lett, a New Slaves című dal utolsó, mintegy másfél percében használta fel hangmintaként a Presser Gábor zenéjére és Adamis Anna szövegére 1969-ben született Omega-számot, a Gyöngyhajú lányt. Még Kóbor János énekének egy részlete is hallható a nótából.

Nem ez az első, hogy feldolgozták a Gyöngyhajú lányt. Így tett például a világhírű német Scorpions zenekar is: White Dove címmel adták elő a dalt 1995-ben.

Közben Presser Gábor egy másik szerzeménye, A siker (szövegíró: Sztevanovity Dusán) egy részletét egy másik ismert hiphopelőadó, az amerikai producer, DJ és rapperduó, a Prodigy & Alchemist használta fel múlt héten megjelent Albert Einstein című albumán, a Breeze című dalban. A zene mellett a szám elején Somló Tamás éneke is hallható. Az MTI úgy tudja, hogy a dal felhasználásának engedélyezése kapcsán még tájékozódik Presser Gábor.

Az Omega slágere kell az amerikai szupersztárnakhttp://www.life.hu/szorakozz/20130524-kobor-janos-az-omega-frontembere-buszke-hogy-kanye-west-amerikai.html Kossuth-díjat kapott Rudolf Péter és az Omega ishttp://www.life.hu/szorakozz/20130315-atadtak-a-kossuthdijakat-kituntetett-lett-tobbek-kozott-rudolf-peter.html Majdnem pornós lett Kanye Westhttp://www.life.hu/life/galeria/20130606-fotokon-akkor-es-most-kanye-west-rapper-es-producer-kim.html Idejekorán lett apa az X-Faktor sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130618-kocsis-tibi-az-xfaktor-gyoztese-nevelte-fel-kishugat.html Megalázták a Neoton Famíliáthttp://www.life.hu/legykepben/20130619-a-neoton-familia-legendas-magyar-zenekar-tagjait-megalaztak.html