Olcsóbb lett az állam finanszírozás, csökkent az állampapírok kamata, így mérséklődik a diákhitelek kamata is a második félévben - tudósít az Origo hírportál.

Jó hír a tanulóknak - tovább mérséklődik a diákhitel konstrukciók kamata. A szabad felhasználású Diákhitel1 kamata az eddigi legalacsonyabb szintre, 7,5 százalékra, míg a kötött felhasználású Diákhitel2-é 8,75 százalékra csökken. Utóbbinál az állami kamattámogatásnak köszönhetően az ügyfelekre eső rész továbbra is fix 2 százalék marad.

Forrás: MTI/Soós Lajos

A diákhitel felvehető összegei változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel konstrukciónál havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhető. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj - olvasható a Diákhitel Központ közleményében.

Fiatal lányt molesztált a kalauzhttp://www.life.hu/legykepben/20130621-buntetoeljaras-indult-egy-kalauz-ellen-aki-egy-14-eves-lanyt.html Divattervezőnek állt Lolahttp://www.life.hu/legykepben/20130617-lola-magyar-enekes-divattervezonek-allt-sajat-kollekciot-tervezett.html Meghosszabbítják a hőségriasztásthttp://www.life.hu/legykepben/20130621-tovabb-tart-a-hosegriasztas-szombaton-pedig-az-extrem-szintet-is.html Megnyitják a Margitszigetethttp://www.life.hu/legykepben/20130621-pentek-delutan-ket-orakor-megnyitjak-a-margitszigetet-miutan-a-helyreallitas.html Furcsa sportra tanítja fiát Németh Kristófhttp://www.life.hu/legykepben/20130618-nemeth-kristof-magyar-szinesz-az-egesz-nyarat-kisfiaval-tolti.html