Badár Sándornak ítélték oda idén a Karinthy-gyűrűt, a magyar humoristák legnagyobb elismerését.

Meggyűrűzték Badár Sándort. Ő vehette át idén a Karinthy-gyűrűt. A Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő munkájáért kapta az immár 38. alkalommal átadott elismerést - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Badár Sándor büszkén mutatja a Karinthy-gyűrűt

A Karinthy-gyűrű a magyar humor legnagyobb díja, amelyet 1975 óta minden évben átadnak. Eddig olyan humoristák kapták meg, mint például a díj alapítója, Marton Frigyes, Hofi Géza, Markos György és Nádas György párosa, Fábry Sándor, Kern András, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Bödőcs Tibor vagy Hadházi László.

Litkai Gergely író-humorista szerint a díjazott saját életéből meríti történeteit. Úgy fogalmazott: "Badár Sándor titka, hogy egységnyi idő alatt több dolog történik vele, mint amit el tud mondani." Felidézte, hogy a humorista volt már vasutas, kutyaszánhajtó, számos filmben szerepelt, és részt vett a Dumaszínház megalapításában is. 

Badár Sándor az elismerést megköszönve bevallotta, hogy eddig nem kedvelte a gyűrűket. Megjegyezte, nem könnyű humorosnak lenni, hiszen mindig kell hozzá valaki, aki meghallgatja. Elsősorban a barátainak és családjának mondott köszönetet, mert biztatták és bíztak benne. "17 karátnyi nevetés és taps van benne" - mondta a gyűrűről.

 

Milliókra perlik a közönségdíjas Kocsis Korinnáthttp://www.life.hu/legykepben/20130624-kocsis-korinnat-a-miss-world-hungary-szepsegverseny-kozonsegdijasat-milliokra-perli.html Le kellett vágni a cipőt Koltai lábárólhttp://www.life.hu/legykepben/20130610-koltai-robert-megserult-a-szinpadon-a-cipot-le-kellett-vagni.html Nyomorog Csala Zsuzsahttp://www.life.hu/legykepben/20130624-csala-zsuzsa-magyar-szineszno-nem-tud-megelni-nyugdijabol-rajongoi-segitenek.html Kipakol a közönségdíjas szépségkirálynőhttp://www.life.hu/legykepben/20130623-kocsis-korinna-miss-world-hungary-2013-kozonsegdijas-szepsegkiralyno-kipakol.html Csonka Pici régi elv alapján öltözködikhttp://www.life.hu/legykepben/20130606-csonka-andras-szinesz-regi-elv-alapjan-oltozik-ket-par-markas.html