Megjelent Kanye West új lemeze, amelyen a Gyöngyhajú lány is hallható. A rapper ezért akár 20 milliót is fizethet az Omegának - írja a Blikk.

Egyre kuszább a Kanye West kontra Omega-ügy. A legújabb fejlemény, hogy már Magyarországon is megjelent a rapper új lemeze, a Yeezus, amelynek New Slaves című dalában hallható a Gyöngyhajú lány eredeti felvétele. A szöveget Adamis Anna írta, Presser Gábor hangszerelte és Kóbor János énekelte.

Forrás: AFP
Kanye West

Ahogy a Life.hu is megírta, Kóbor János korábban azt mondta, ő nem tud hivatalos megkeresésről a rapper részéről, ennek ellenére nem mennének bele jogvitába. Később már az a hír terjedt, hogy a zenész mégsem lopta el a dalt, mert menet közben kért engedélyt Presser Gábortól. A Szerzői Jogvédő Iroda szóvivője a lapnak azt mondta: "A dalszerzők jogdíját egy nemzetközi megállapodás szabályozza, erre a kiadó a teljes nagykereskedelmi bevétel 9 százalékát fizeti. Ez az összeg oszlik meg a lemez dalai között másodperc-arányosan."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Kóbor János

A sikeres fogadtatás alapján a Yeezus elérheti a 2 milliós eladást, amellyel a Gyöngyhajú lány is jól jár - számol be a lap. A végén marad kb. 10 millió forint, amelyen Presser Gábor és Adamis Anna osztozhat, de az előadónak is jár ugyanennyi. Tízmillió forint jár majd az Omegának és a kiadónak, illetve jogutódjának, a Hungaroton Recordsnak. Mivel a felvétel idején Presser és Adamis is az együttes tagja volt, a szám 20 millió forintot jelent az Omegának.

Kóbor János, az együttes énekese ezzel kapcsolatban azt mondta: "Sajnálnám, ha bárki azt gondolná, hogy ez az összeg már a zsebünkben van, de való igaz, hogy összejöhet ennyi."
Kanye West új dalát itt meghallgathatjátok:

Nem lopta el Kanye West az Omega daláthttp://www.life.hu/legykepben/20130619-kanye-west-amerikai-rapper-menet-kozben-kert-engedelyt-presser-gabortol.html Nem lopta el Kanye West az Omega daláthttp://www.life.hu/legykepben/20130619-kanye-west-amerikai-rapper-menet-kozben-kert-engedelyt-presser-gabortol.html Az Omega slágere kell az amerikai szupersztárnakhttp://www.life.hu/szorakozz/20130524-kobor-janos-az-omega-frontembere-buszke-hogy-kanye-west-amerikai.html Kossuth-díjat kapott Rudolf Péter és az Omega ishttp://www.life.hu/szorakozz/20130315-atadtak-a-kossuthdijakat-kituntetett-lett-tobbek-kozott-rudolf-peter.html