Megható kiállítást rendeztek hozzátartozói a Kancsendzöngán elhunyt Kiss Péter képeiből. A különleges fotókon az látható, ő hogyan látta a hegyet.

Kiss Péter képeiből válogatták össze a hozzátartozók azokat a fotókat, amelyeket egy tárlatba rendeztek Gyöngyösön. Azt akarták megmutatni, a sportoló hogyan látta a hegyeket és a hegymászást, mint élete meghatározó részére - számolt be a Fókusz.

Fotó: MTI/Kallos Bea
Kiss Péter

A 26 éves Péter édesapja most először szólalt meg a tragédia óta. Azt mondta: a legbecsesebb tárgyakat gyűjtötték össze a tárlatra. Barlangász sisak, mászókötél, bakancs - ezek mind-mind megtekinthetők. A szülők szerint a történteket nem lehet feldolgozni, meg kell tanulniuk együtt élni vele. A kiállítás megnyitóján Erőss Zsolt özvegye is megjelent. Sterczer Hilda, akivel a Life.hu sztárszerzője, Szily Nóra is beszélgetett nemrég, úgy fogalmazott: az ilyen események segítenek feldolgozni a gyászt, és könnyebbséget jelentenek, mert jó látni, hogy ennyien szerették ezeket a hegymászókat.
Ahogy a Life.hu is megírta, Kiss Péter és Erőss Zsolt a sikeres csúcsmászás után lezuhant vagy megfagyott a Himaláján. Péter holtteste előkerült. Valószínű, hogy visszafordult legyengült társáért, és ez okozta vesztét.
A Fókusz teljes anyagát itt nézhetitek meg:

"Kiss Pétert a szíve vitte vissza Erőss Zsoltért"http://www.life.hu/legykepben/20130605-kiss-peter-magyar-hegymaszo-meg-ma-is-elne-ha-nem.html Megtalálhatták Kiss Péter holttestéthttp://www.life.hu/legykepben/20130531-kiss-peter-magyar-hegymaszo-holtteste-lathato-a-kancsendzongara-felkuldott-serpak.html Megfagyott vagy lezuhant Erőss Zsolt és Kiss Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-es-kiss-peter-magyar-hegymaszok-lezuhantak-vagy-megfagytak.html Bírálja Erőss Zsolt anyukája az expedíció-vezetőthttp://www.life.hu/legykepben/20130606-eross-zsolt-elhunyt-hegymaszonk-edesanyja-bajtarsiatlansaggal-vadolta-meg-kollar-lajost.html Íme az utolsó képek Erőss Zsoltékrólhttp://www.life.hu/legykepben/20130602-eross-zsolt-magyar-hegymaszo-halalat-a-viz-hianya-okozhatta.html