Eszével hiába fogja fel, hogy a férje meghalt, Sterczer Hilda a mai napig lelke mélyén arra vár, hogy férje betoppan az ajtón.

Ahogy a Life.hu is megírta, két hónappal ezelőtt Erőss Zsolt és mászótársa, Kiss Péter a sikeres csúcstámadás után, az ereszkedéskor tűnt el a Kancsendzöngáról lefelé jövet. Az ország napokon át reménykedett, hogy talán élve előkerülnek, de erre már nem került sor.

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

A legendás hegymászó felesége, Hilda már akkor azt mondta nyilatkozataiban, hogy tudja, a férje többé nem jön haza. Ám annak ellenére, hogy ezzel tisztában van, valahol a lelke mélyén a mai napig arra vár, hogy Erőss Zsolt visszatérjen. "Azt már elfogadtam, hogy Zsolt, a hegymászó meghalt. Hiszen tudom jól, csak akkor menekülhetett volna meg, ha két kipihent, oxigénpalackos serpa indult volna vissza érte a halálzónába. Az agyamat viszont képtelen vagyok átkapcsolni: a férjemet, a gyerekeim apját ma is hazavárom" - mondta az asszony a Blikknek.

Hildának és négyéves gyermeküknek, Gerdának pszichológus segít feldolgozni a történteket, amit elősegíthet az is, hogy végső búcsút vettek a Hópárducként is emlegetett mászótól a Békás-szorosban, ahol annak idején beleszeretett a hegyekbe.

Olvasd el Szily Nóra őszinte és megrendítő interjúját Erőss Zsolt özvegyével itt.

Nem ment el édesapja esküvőjére Beyoncéhttp://www.life.hu/legykepben/20130708-beyonce-enekesno-nem-ment-el-edesapja-mathew-knowles-eskuvojere.html Emléktáblát kapott Erőss Zsolt a Békás-szorosbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130708-eross-zsolt-elhunyt-hegymaszo-emlekere-emlektablat-avattak-a-bekasszorosban.html Falusi Mariann: "Peti a társam"http://www.life.hu/legykepben/20130705-falusi-mariann-a-padodo-enekesnoje-kutyajaval-alszik.html Hujber Ferenc: "Vegyétek el a diplomámat"http://www.life.hu/legykepben/20130708-hujber-ferenc-magyar-szinesz-ugyeben-ugyveddel-egyeztet-a-szinmuveszeti-egyetem.html Lilu belefutott az Attractionbehttp://www.life.hu/legykepben/20130708-lilu-kovalcsik-ildiko-az-rtl-klub.html