Váczi Gergő műsorvezető baleset Telekom bicikli esés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas esés fűződik Váczi Gergő egyik biciklis élményéhez, mégsem adta fel a kétkerekűvel való közlekedést.

Az Aktív műsorvezetője ma már csak családjával, gyereküléssel felszerelve pattan kétkerekűre, de ha lenne lehetősége, akár a munkába is biciklivel járna.

Fotó: Bányász Árpád - Origo
Fotó: Bányász Árpád - Origo

"16 éves lehettem, és nyári munkán a Dunakeszi konzervgyárban dolgoztam. Hatkor kezdődött a műszak, ehhez hajnali négy órakor kellett elindulnom otthonról. Tömegközlekedés híján biciklivel tettem meg az utat a fővárosból. A rendőrségig kerekeztem és ott letettem a bringát. Amikor visszafelé jöttem, akkor már nagyon fáradt voltam és úgy gondoltam, hogy spórolok 15 másodpercet azzal, hogy összehúzom magamat minél kisebbre és repesztek lefelé. Nagyon gyorsan mentem és elfelejtettem, hogy van egy kis kanyar az útban, amit nem sikerült bevennem. Elképesztően nagyot pereceltem, de a stressz, az adrenalin és az ijedtség miatt nem éreztem azonnal fájdalmat, pedig még a kocsmából is kiszaladtak és mentőt akartak hívni. Nem akartam, gyorsan felpattantam és tovább indultam. Csak később láttam, hogy több helyen is ömlött belőlem a vér. Végül tetanusz injekciót kaptam és komoly orvosi ellátásra szorultam. Szerencsére ez volt az első és utolsó jelentős esésem biciklivel" - mesélte Gergő, akinek a kétkerekezése mára családi bringázásra korlátozódott.
"Sajnos én nem tudom megoldani, hogy biciklivel járjak, ahhoz messze lakom a várostól, de nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Telekom TeleBike rendszerét, amelyet május óta működtet a vállalat az irodaházaik közötti közlekedés kiváltására, és ezen keresztül népszerűsíti a környezeti terhelés-mentes alternatív közlekedést."

Telekom TeleBike rendszere

A kerékpározás előnyeinek felismerésével és azzal a ténnyel, hogy a fővárosban dolgozó telekomosok 10%-a minimum alkalmanként kétkerekű járművel jár otthonról a munkába, a Telekom májusban elindította a TeleBike szolgáltatást a vállalat dolgozói számára.
Jelenleg négy budai Telekom-irodaház közötti közlekedésre 40 kerékpár áll a rendelkezésükre és az első két hónapban több mint hétszázan, a lehetőséghez hozzáférők 20 százaléka utazott CO2 mentesen a munkamegbeszélésekre.

Koncert közben lőtték le a rappert - videó (18+)http://www.life.hu/legykepben/20130709-mc-daleste-rappert-koncert-kozben-lottek-agyon-braziliaban.htmlDobrády Ákos két kerékre váltotthttp://www.life.hu/legykepben/20130708-dobrady-akos-romaban-motorral-kozlekedik.htmlÉletet mentett Epres Pannihttp://www.life.hu/legykepben/20130709-epres-panni-modell-a-margitszigeten-segitett-egy-bajba-jutott-idos.htmlSztriptízelni fog az Éjjel-nappal Budapest sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130709-lali-az-ejjel-nappal-budapest-sztarja-ismet-sztirptizelni-fog.htmlLife Exkluzív! Folytatódik a Hujber-botrányhttp://www.life.hu/legykepben/20130709-hujber-ferenc-magyar-szinesz-botranya-kapcsan-kiderult-a-szinmuveszeti-egyetem.htmlFenyő-gyilkosság: a vádlottak tagadnakhttp://www.life.hu/legykepben/20130709-fenyo-janos-meggyilkolt-vallalkozo-buntetopere-elkezdodott-a-fovarosi-torvenyszeken.htmlÚj tetkót varratott Weisz Viktorhttp://www.life.hu/legykepben/20130708-weisz-viktor-a-voice-sztarja-vadonatuj-tetovalast-varratott-a-kezfejere.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.