A rendőrség 350 méteres sugarú körben elkezdte kiüríteni az épületeket a fővárosi I. kerületi Pala utca környékén szerda délelőtt, miután előző este egy 50 kilogrammos, második világháborús légibombát találtak egy műemlék épület udvarán kertépítés közben.

A lakókat a várfal és a Duna, valamint a Clark Ádám tér és Corvin tér közötti szakaszról telepítik ki. A környéken két szállodát, a Francia Intézetet és egy művelődési házat is kiürítenek, de a szállodahajókat is el kell hagyniuk az ott tartózkodóknak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán


A rendőrség a lezárt körzetben házról házra járva kéri meg a lakókat, hogy ideiglenesen hagyják el otthonaikat. Az érintett területen élőket, amennyiben igénylik, az Attila úti Petőfi Sándor Gimnáziumban helyezik el. Ha az iskola megtelik, akkor a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumot is megnyitják a kiköltöztetett lakók előtt.
Az Országos Mentőszolgálat a fekvőbetegeket, illetve a mozgáskorlátozottakat elszállítja otthonaikból. A kiürítés mintegy 80 házat, 1500-1600 embert érint az előzetes becslések szerint. A környéket csak a kiürítés után zárják le a járműforgalom és a BKK járművei elől.

Forrás: MTI

 

Hogyan lehet feldolgozni egy öngyilkos szülő halálát?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130716-olvaszto-imre-ongyilkossaga-kapcsan-kassai-erika-szocialpedagogus-beszelt-az-ongyilkossag.html Tartsd távol a szúnyogot - Halálos fertőzést okozhat!http://www.life.hu/anyaskodj/20130627-tartsd-tavol-a-szunyogokat-a-kutyatol-mert-halalos-fertozest-okozhat.html Kísértetkalandok: szellemtúrázz Európábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130716-utazas-szorakozas-program-a-hatborzongato-elmenyek-rajongoinak-szellemturazz-europaban.html Nem csak az úszás miatt tökéletes Jakabos Zsuzsa testehttp://www.life.hu/ez-zsir/20130716-jakabos-zsuzsa-uszono-a-londoni-olimpia-szepsege-elarulta-bomba-alakjanak.html Retteg a gerincműtéttől Molnár Anikóhttp://www.life.hu/legykepben/20130716-molnar-aniko-a-valo-vilag-egykori-sztarja-retteg-a-gerincmutettol.html Így lesz egy gyönyörű szőke lányból ByeAlexhttp://www.life.hu/szepulj/20130715-az-atvaltozatas-muveszete-bye-alexnek-sminkeltek-egy-gyonyoru-szoke-lanyt.html