Felfoghatatlan családi dráma és bizarr, Psycho ihlette magyar horrorsztori keveréke a kazincbarcikai család története, amely tagjai egy hat éve halott férfit "ápoltak", etettek, mosdattak, még kirándulást is terveztek vele.

A nyomozók pár napja, egy házkutatás során találták meg az évek óta az ágyban fekvő, mumifikálódott holttestet. A Blikk információi szerint a rokonság egyik tagja buzdította a férfi volt barátnőjét arra, hogy kapcsolatai révén mozgósítsa a rendőrséget. Egyelőre úgy tűnik, természetes halált halt, harmincas éveiben járó helyi lakos, akit holtában is - családtagjai szavaival élve - etettek, kenőcsökkel ápoltak. A volt barátnő számára felfoghatatlan, ami történt, csendben gyászolja egykori szerelmét, akivel négy évet töltöttek együtt.

Attila az Index helyszíni tudósítása szerint nagyon okos fiú volt, diplomás, ösztöndíjas, nagy külföldi karrier várt rá, amikor pedig otthon volt anyjával, különc öccsével és mozgássérült apjával, helyettük is végezte a házimunkát. 2002-ben aztán a helyiek szerint elmebaj kerítette hatalmába, pszichiátriára került, de később hazaengedték anyjához, aki időközben agyvérzést kapott. A fiú hittérítő lett, a "szekta", ahogy a lakótelepen nevezték, gyakran járt náluk, megszabták, hogyan éljen, mit egyen.

Attila végül eltűnt, az anya a helyiek kérdéseire változatos történetekkel rukkolt elő, például, hogy külföldön van, munkát keres, titkos küldetésen vesz részt. Állítólag páran gyanakodtak is, egyikük sejtette, hogy meghalt, de senki sem jelentette. A már halott fiúhoz léleklátó járt, gyógynövényekkel etették. Mint utóbb, a Blikk cikkéből kiderült, az anya és az "ápolásban" segédkező másik fia máig meg van győződve arról, hogy Attilának már csak egy hónap kellett volna ahhoz, hogy teljesen felépüljön. Esküszik, látta járkálni, dolgozni is. A nyomozók végül a szag miatt törték rájuk az ajtót, a mumifikálódott maradványokat elvitték, az ágyat az udvaron felgyújtották. A kiérkező helyszínelőket az anya szakácsnak hitte. A döbbent szomszédságnak máig állítja, hogy fia él, hiszen rendszeresen együtt ettek. A Bors arról is írt, hogy éppen közös biciklizést terveztek.

A család egyébként évek óta rettenetes körülmények közt él az áramot rég kikapcsolták, az ételt a konyhában halmozták fel. Az RTL Klub felvette a koszos, málló falakat és a rothadó ételeket, miközben Attila öccse arról beszélt, hogy testvére mennyire szereti (jelen időben) a virágokat. Már meg is beszélték, hogy sziklakertet építenek - tette hozzá az anya.