Szerdától másodfokú hőségriasztást rendel el az országos tiszti főorvos a várható meleg idő miatt.

Az ÁNTSZ közleménye alapján erre azért lesz szükség, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét - írja az MTI.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, sőt a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27-28 fok körül valószínű. A hőségriasztás szerdán éjféltől péntek éjfélig tart. A hatóságok azt kérik, hogy a nagy melegben mindenki fogyasszon több folyadékot, 11 és 15 óra között lehetőleg senki ne legyen a tűző napon, és védjük a bőrünket a leégés ellen.  Legutóbb június 17-én rendeltek el hőségriasztást.

Ölt a hőség New Yorkbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130723-new-yorkban-mar-halalos-aldozatokat-is-kovetelt-a-hohullam.html Tekerj stílusosan a hőségben is!http://www.life.hu/legytrendi/20130705-stilusos-es-divatos-osszeallitasok-nyari-bicikizeshez.html A hőség után jönnek a heves zivatarokhttp://www.life.hu/legykepben/20130622-eszakkeleten-mar-masodfoku-riasztasokat-adott-ki-az-orszagos-meteorologiai-szolgalat.html Meghosszabbítják a hőségriasztásthttp://www.life.hu/legykepben/20130621-tovabb-tart-a-hosegriasztas-szombaton-pedig-az-extrem-szintet-is.html Nem bírják a hőséget a villamossínekhttp://www.life.hu/legykepben/20130617-hetfo-deltol-pentek-ejfelig-masodfoku-hosegriasztast-rendelt-el-az-antsz.html