Megvannak az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok.

Az adatok alapján a legmagasabb pontszámok a gazdasági képzésekre és a nemzetközi tanulmányokhoz kellettek. Így például legalább 465 ponttal lehetett csak bekerülni a Budapesti Corvinus Egyetem - államilag finanszírozott - alkalmazott közgazdaságtan és gazdaságelemzés szakára. Ugyanennyi pont kellett a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Szegedi Tudományegyetemen a nemzetközi tanulmányok megkezdéséhez. A ponthatárokról bővebben az origo.hu-n olvashatsz.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az idei általános felvételi eljárásban 95 237-en jelentkeztek felsőoktatási intézménybe. Az első helyen a legtöbb jelentkező az Eötvös Loránd Tudományegyetemet jelölte meg.

György Sándor Lajos lett a királyi csemete nevehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130724-gyorgy-sandor-lajos-lett-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-gyermekenek.html Először találkozott majdani utódjával a királynőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130724-eloszor-talalkozott-legkisebb-dedunokajaval-egyben-majdani-utodjaval-a-tronon.html Kihez forduljak, ha nem jön össze a baba?http://www.life.hu/anyaskodj/20130703-sikertelen-teherbeeses-kihez-fordulhat-a-ketsegbeesett-par.html Kislánya született Penélope Cruznakhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130723-penelope-cruz-spanyol-szineszonek-megszuletett-masodik-gyermeke.html