A Kancsendzöngán eltűnt magyar hegymászóról nevezték el a csíkszeredai sportcsarnokot.

A csíkszeredai születésű Erőss Zsoltról kapta a nevét a hargitai megyeszékhely sportcsarnoka - írja az Itthon.ma portál. Az ünnepségre több százan érkeztek Magyarországról, Erdélyből egyaránt, családtagok, rokonok, barátok. A névadó eseményen részt vett Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda is két gyermekével.

Forrás: Itthon.ma
Sterczer Hilda

Világhírű hegymászónk 2013. május 21-e körül tűnt el a sikeres csúcstámadás után a Kancsendzöngán. A legvalószínűbb az, hogy társával, Kiss Péterrel lezuhantak vagy megfagytak. Kollár Lajos, a 2013-as Himalája-expedíció vezetője azt üzente a csíkszeredaiaknak: "Legyenek büszkék arra, hogy Erőss Zsoltról nevezték el a sportcsarnokot."

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a Hópárduc korábban emléktáblát is kapott a Békás-szorosban. A Bükkben pedig kopjafát állítottak a tiszteletére.

 

Feljelentést tettek Erőss Zsolt és Kiss Péter halála miatthttp://www.life.hu/legykepben/20130719-eross-zsolt-es-kiss-peter-hegymaszo-halala-miatt-feljelentest-tett.html Még mindig hazavárja özvegye Erőss Zsoltothttp://www.life.hu/legykepben/20130709-eross-zsolt-magyar-hegymaszot-halala-utan-meg-mindig-hazavarja-ozvegye.html Emléktáblát kapott Erőss Zsolt a Békás-szorosbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130708-eross-zsolt-elhunyt-hegymaszo-emlekere-emlektablat-avattak-a-bekasszorosban.html Bírálja Erőss Zsolt anyukája az expedíció-vezetőthttp://www.life.hu/legykepben/20130606-eross-zsolt-elhunyt-hegymaszonk-edesanyja-bajtarsiatlansaggal-vadolta-meg-kollar-lajost.html "Kiss Pétert a szíve vitte vissza Erőss Zsoltért"http://www.life.hu/legykepben/20130605-kiss-peter-magyar-hegymaszo-meg-ma-is-elne-ha-nem.html