Betiltották a rovarirtó nevű rockzenekart

rock koncert együttes rovarirtószer Schuster Lóránt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Berendelték az elvtársak a banda vezetőjét, majd egyszerűen betiltották a P. Mobil elődjeként működő Gesarol nevű rockzenekart, mert a neve megegyezett egy rovartirtó szerével - mindezt 1973-ban.

Negyvenedik, azaz valójában 44. születésnapját ünnepli a napokban a P. Mobil együttes egy nagyszabású, három és fél órás koncerttel a Budapest Parkban. Öt eredeti tagjuk már az égi zenakarban játszik, csak ketten élnek az alapítók közül: Schuster Lóránt és a szólógitáros Sárvári Vili, a többiek mind fiatalok.
"A 40 év valójában nem 40 év, négy éven keresztül Gesarol néven játszottunk. Akkor behívattak minket az ORI-ba (Országos Rendező Iroda), ahol megkértek, hogy Schuster elvtárs, foglaljon helyet. Éreztem, hogy valami nagyon gáz. Maguk Gesarol néven a Kárpát-medencében nem játszhatnak! - hangzott a központi döntés. Ez egy rovarirtó volt, bolhát, poloskát, krumplibogarat irtottak vele, de mivel beépült az emberi szervezetbe betiltották, és minket is. Ezért jogfolytonosan 44 éves a zenekar, de ha hozzászámolom azt a 3-4 év egy helyben toporgást, amit egyetlen zenekar sem ír bele a reklámanyagába, akkor ez a történet 47 éve tart. Az életemet jelenti" - mesélte a zenekar vezetője, Lóránt, aki évekig fővárosi képviselő is volt.

Forrás: Life.hu
Forrás: Life.hu

"Radics Béla mondása, hogy széllel szemben nem lehet, csak sörösüvegbe pisilni. Unom már, hogy csak széllel szemben vizelek, 44 éve egyetlenegy rendszer sem ölelt minket a keblére. De biztatónak látszik a jövő. Jó lenne, ha kiírnák a plakátokra, hogy támogatja a közönség, ugyanis soha senki sem támogatott minket, ezért rendkívül szívósak vagyunk. A P. Mobil nem nosztalgiazenekar, ez nem a búcsúkoncertünk. A létező P. Mobil nagyszabású koncertjére készülünk" - tette hozzá a 65 éves zenész, aki a saját korosztályából már nem tudta pótolni a zenekar hiányzó tagjait.
"Nem azért, mert nem lennének zenészek, akik játszanának, csak nem alkalmasak arra, hogy a P. Mobilban zenéljenek. Van, akit a felesége nem enged el, van, aki alkoholista lett, van, aki lemaradt, már nem olyan a tempója. Nehéz összerakni a mozaikot" - magyarázta Lóri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.