A brit rendőrség a Diana hercegnő halálával kapcsolatos új adatok jelentőségét és megbízhatóságát ellenőrzi, de nem indítja újra a nyomozást - közölte szombaton a Scotland Yard.

A Press Association (PA) brit hírügynökség jelentése szerint egy katonai forrás arról adott hírt, hogy egy volt brit katona egykori anyósa és apósa olyan információkat adott tovább, amelyekről korábban a vejük beszélt. A katonai rendőrség pedig továbbadta ezeket az információkat a Scotland Yardnak. A Sky News adó szerint az új információk Diana naplójával és az SAS brit különleges egységgel kapcsolatos utalásokat tartalmaznak. Az állítólagos új adatok nyomán a brit sajtó már olyan feltételezéseket is közölt, amelyek szerint a brit fegyveres erők egyik tagja ölhette meg Dianát.

AFP


Az üggyel kapcsolatos kérdezősködésre se a királyi ház, se a brit védelmi minisztérium nem válaszolt. Diana a társaságában levő Dodi al-Fajeddel együtt 1997. augusztus 31-én halt meg, amikor az őt szállító autó egy párizsi alagútban betonoszlopnak ütközött. A hercegnő halálával kapcsolatban számtalan összeesküvés-elmélet látott napvilágot, egyebek között olyan is, amely szerint a brit uralkodóház megbízásából a brit titkosszolgálat gyilkolhatta meg Dianát. A brit rendőrség 2006-ban zárta le azt a nyomozást, amelynek eredményeképp megállapították, hogy semmiféle alapjuk sincs az ilyen feltevéseknek.

Forrás: MTI

 

Pakisztánba költözött volna Diana hercegnőhttp://www.life.hu/szepulj/20130801-diana-walesi-hercegno-meg-pakinsztanba-is-elkoltozott-volna-szivsebesz-szerelme.html Pöttyösben, mint Diana - Így mutatta be kisfiát Katalinhttp://www.life.hu/legytrendi/20130722-ilyen-ruhaban-mutatja-be-katalin-hercegno-a-tronorokost.html 52 éves lenne a szívek királynője, Dianahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130702-diana-walesi-hercegne-52-eves-lenne-ha-elne.html Milliókat ér Diana hercegnő botránygyanús fotójahttp://www.life.hu/legykepben/20130126-tobb-mint-negymillio-forintert-elarvereztek-diana-hercegno-botranygyanus-fotojat.html Diana hercegnő ékszerét hordja Katalinhttp://www.life.hu/legytrendi/20110725-diana-hercegno-fulbevalojat-viseli-katalin-hercegno.html Ezért kerülhettek be a királyi családba? Íme, Diana és Camilla hercegnő sikerének titka!http://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110701-ezert-kerulhettek-be-a-kiralyi-csaladba-ime-diana-es-camilla.html Vilmos herceg végre mesélt kisfiárólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130815-vilmos-herceg-katalin-hercegno-ferje-kicsit-hangosnak-de-nagyon-aranyosnak.html Íme Katalin hercegnő és Vilmos herceg kisfiahttp://www.life.hu/life/galeria/20130724-ime-a-brit-tronorokos-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-kisfia.html