Jövő év márciusára tűzte ki egy pretoriai bíróság Oscar Pistorius büntetőperének tárgyalását.


A bíró hétfői bejelentése szerint a vádat képviselő ügyész és az atléta védőügyvédje abban állapodtak meg, hogy 2014. március 3-án kezdődik az ügy tárgyalása. Ítélethirdetés március 20-án várható. A bejelentésnél jelen volt Pistorius, valamint bátyja és nővére is.

Forrás: AFP

A mindkét alsó lábszárán amputált futót azzal vádolják, hogy idén februárban több lövéssel meggyilkolta barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt. Ha bizonyítást nyer a szándékos emberölés, Pistorius akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható. A védelem szerint tragikus félreértés történt: a sportoló betörőnek vélte barátnőjét, akit a ház sötét fürdőszobájában, az ajtón keresztül leadott lövésekkel lőtt le.

Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!Pistoriust perlik exbarátnőjének szüleihttp://www.life.hu/szorakozz/20130702-oscar-pistorius-parafutotol-varnak-anyagi-kompenzaciot-a-meggyilkolt-reeva-steenkamp.html A gyilkossággal vádolt Pistorius újra edzhttp://www.life.hu/legykepben/20130628-oscar-pistorius-a-baratnoje-megolesevel-vadolt-delafrikai-parafuto-ujra-edzeni.html Megfestette saját halálát Pistorius barátnőjehttp://www.life.hu/tested-lelked/20130611-oscar-pistorius-baratnoje-reeva-steenkamp-15-eve-megfestette-sajat-halalat.html 10 percig tartott Oscar Pistorius perehttp://www.life.hu/legykepben/20130604-oscar-pistorius-mulabu-paralimpikon-peret-elhalasztottak-baratnojenek-meggyilkolasa-ugyeben.html Véres fotók Pistorius vérengzésérőlhttp://www.life.hu/legykepben/20130602-pistorius-delafrikai-sportolo-megolte-reeva-steenkamp-delafrikai-modellt.html Terhes volt Pistorius barátnője?http://www.life.hu/szorakozz/20130227-oscar-pistorius-delafrikai-sportolo-baratnoje-terhes-volt-amikor-lelotte.html