A tervek szerint a bankok csökkentenék a devizahitelesek törlesztőrészleteit. Az egyeztetéseket a felek csütörtökön folytatják. Korábban egy maroknyi devizahiteles tüntetett a fővárosban.

A Bankszövetség két javaslatot dolgozott ki a devizaadósok megmentésére. A terhek nagyobb részét a bankok vinnék, kisebb részt vállalhat az állam - számol be az Origo.

Forrás: Thinkstock

Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a magyar bankok összességében több százmilliárd forint terhet vállalnak, több évre elosztva. A cél, hogy a devizaadósok havi törlesztőrészletei jelentősen csökkenjenek. Az egyik javaslatban a tartozás forintosítása és kamatkedvezmény nyújtása áll, a másikban az árfolyamgát átdolgozása szerepel.

Korábban a devizahitelesek kártalanításáért tüntetett egy kisebb csoport a budapesti Nagykörúton. A mintegy húsz-harminc tüntető reggel hétkor kezdte a tiltakozást és kora délután fejezte be a Blaha Lujza téren. A szervezők között van a Koppány Csoport, valamint a Nem adom a házamat mozgalom. Minden banknál megálltak, a kirakatokat teleragasztottak különböző lapokkal.

Osvárt Andi luxusautós menyasszony letthttp://www.life.hu/legykepben/20130827-osvart-andrea-szineszno-a-megdonteni-hajnal-timeat-cimu-vigjatekban-foszerepet.html Távozik a TV2 programigazgatójahttp://www.life.hu/legykepben/20130827-tavozik-a-tv2-programigazgatoja-kiss-peter.html Tagad a halálos balesetet okozó Rezesováhttp://www.life.hu/legykepben/20130827-eva-varholikova-rezesova-szlovak-milliardos-birosag-ele-allt-a-vad.html Összeáll a TV2 két tehetségkutatósahttp://www.life.hu/legykepben/20130826-solt-klaudia-a-the-voice-versenyzoje-es-farkas-zsolti-az.html Felismerhetetlen szőke nő lett Kulka Jánosbólhttp://www.life.hu/legykepben/20130826-kulka-janos-szinesz-egy-transzvesztita-borebe-bujik-felismerhetetlen-lett.html