Különleges, mindent átvészelő barátság köti össze Stohl Andrást és Alföldi Róbertet. Éppen ezért meglepő, hogy a színész egyszer meg akarta verni a rendezőt, akivel eleinte utálták egymást.

"Eleinte utáltuk egymást. Ő jött oda hozzám egy Zsámbéki-vizsga, a Homburg hercege után azzal, hogy nagyon tetszett neki, amit csináltam. Akkor dőlt le egy fal" - olvashatók Stohl András szavai egy hamarosan megjelenő könyvben, amely Alföldi Róbert színházát mutatja be. A könyvben olyan magyar színészóriások, írók és rendezők is megszólalnak, mint Udvaros Dorottya, Törőcsik Mari, Parti Nagy Lajos és Nádasdy Ádám.

Forrás: MTI

Természetesen nem maradhatott ki az előbb idézett Stohl András sem, akit különleges barátság fűz Alföldi Róberthez. Pedig eleite nemcsak, hogy ki nem állhatták egymást, de egy alkalommal meg is akarta verni - olvasható a Blikken megjelent könyvrészletben: "Jut eszembe, egyszer majdnem megvertem. Gyulán próbáltunk, és egy fiatal partneremet csuklóztatta ezerrel. Hetven fok volt a színpadon, ő meg egy napernyő alatt ült, vizes törülközővel a nyakában. És emlékszem, egy bukósisak volt a kezemben, amikor meglódultam, és elindultam lefelé; nem tudom, mit csináltam volna, ha utolérem, de valami lehetett az arcomon, mert ő rohant fölfelé a nézőtéren. Ma már visítva röhögünk rajta, mert ő voltaképp imádja az ilyesmit."

Alföldi legutóbb Koppány szerepét bízta Stohl Andrásra a nagy botrányt kavart István, a királyban, de biztos, hogy a jövőben is dolgoznak még együtt.

Alföldi Róbert egyelőre nem lesz színházigazgatóhttp://www.life.hu/legykepben/20130630-egyelore-nem-lesz-szinhazigazgato-alfoldi-robert-a-nemzeti-szinhaz-lekoszono.html Mégsem búcsúzik Alföldihttp://www.life.hu/szorakozz/20130625-alfoldi-robert-magyar-szinesz-legutolso-darabja-a-mehisto-megis-musoron.html Könnyek között búcsúzott Alföldi Róberthttp://www.life.hu/life/galeria/20130624-alfoldi-robert-a-nemzeti-szinhaz-volt-igazgatoja-konnyek-kozott-bucsuzott.html Ezért lett mentor Alföldi Róberthttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130601-alfoldi-robert-az-xfaktor-2013-mentora-nyilatkozott-a-musorrol.html Megfenyegették Alföldi Róbertethttp://www.life.hu/szorakozz/20120329-megfenyegettek-alfoldi-robertet.html