Öngyilkos lett a clevelandi emberrabló

halál Ariel Castro börtön öngyilkosság emberrabló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ariel Castrót holtan találták cellájában. A férfi korábban egy évtizeden át fogságban tartott három fiatal nőt.

Ariel Castro valószínűleg öngyilkosságot követett el az Ohio állambeli Columbus városától délre fekvő börtönben. Helyi idő szerint kedden este kilenc óra után vették észre az őrök, hogy az 53 éves volt iskolabusz-vezető felakasztotta magát cellájában - közölte JoEllen Smith, a büntetés-végrehajtási intézet fenntartójának szóvivője.

Forrás: MTI/AP/Tony Dejak
Forrás: MTI/AP/Tony Dejak

Ariel Castro

A börtön egészségügyi személyzete megpróbálkozott az újraélesztéssel, azonban kórházba szállítása után halottnak nyilvánították a férfit. A bíróság augusztus 1-jén ítélte letöltendő életfogytiglani és további ezer év börtönbüntetésre Castrót - írja az MTI. A férfi korábban tíz éven át három elrabolt nőt tartott bezárva, és rendszeresen erőszakoskodott is velük. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, az elrabolt nők egy videoüzenetben köszönték meg a támogatást, amit kiszabadulásuk után kaptak az emberektől.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.