Csányi Sándor mostanában valamivel jobban megérti a nőket, mint korábban, ugyanis egy hímsoviniszta férfi bőrébe bújva kénytelen alaposan belelátni a nők fejébe.

Megtanulta kezelni a nőket Csányi Sándor. A színész a Thália Színház Férfiagy című egyszemélyes vígjátékában egy hiúságában megsértett férfit játszik, aki tépelődésein keresztül igyekszik rávilágítani a női-férfi kapcsolatra.

Fotó: Kállai-Tóth Anett

"A darabban sok mindenről magamra és a saját életemre ismertem. Minden férfi azt gondolja, hogy tud vezetni és ismeri a nőket. Pedig nem tudunk vezetni és közel sem annyira ismerjük a nőket, mint gondoljuk. A darab kapcsán megtanultam, hogy ha a nő beszélni kezd maradjak csöndben, nem kell feltétlenül figyelni, elég, ha néha hümmögsz vagy bemondod, hogy 'nahát, ilyet!', miközben egészen másról gondolkodsz. Ettől mindenki boldog. Ha megpróbálod megoldani egyből konfliktus lesz, ugyanis a nő nem azért mesél, mert megoldásra van szüksége, hanem csak meg akarja osztani valakivel a gondolatait. Ez a különféleképpen működő agy eredménye. A személyi asszisztensek nagy része azért nő, mert rengeteg dologra tudnak egyszerre figyelni. Mindegy, hogy jól vagy rosszul működő kapcsolatból ül be a darabba egy idősebb vagy fiatalabb néző, három olyan mondatot biztos talál, amit haza tud vinni" - mesélte lelkesen Csányi, aki talán a darab hatására teljesen megváltozott, lazább lett és közvetlenebb.

"A nők nem értelmi, hanem érzelmi logika alapján gondolkodnak, nagyon nehéz megérteni őket. Simán áthágják a saját szabályaikat, nagyon kiszámíthatatlanok. Ez ugyanakkor nagyon szórakoztató is tud lenni. Örülök, hogy nem voltam katona, megőrülnék a férfiak között, hogy annyira kiszámíthatóak, annyira szögletesek. Én nem tudok úgy tájékozódni mint egy férfi, hogy 'a 4-es főúton ötszáz méter után fordulj észak felé', csak úgy tudok tájékozódni, mint egy nő: azt mondják nekem, hogy a templomig menj egyenesen, aztán a zöldségesnél balra, majd amikor elérsz a galambdúcos házig, akkor jobbra. Imádtam, hogy a főiskola tele volt nőkkel" - osztotta meg velünk a színész, aki szerint humor nélkül megette a fene a női-férfi viszonyt. "Az embernek legyen öniróniája, tudjon röhögni magán, a kapcsolatán."

Angliába menekül a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130904-aradi-balazs-a-baratok-kozt-egykori-sztarja-angliaba-kezd-uj.html Könnyek között bízta az orvosra kutyáját Norbihttp://www.life.hu/legykepben/20130904-schober-norbi-konnyek-kozott-bizta-az-orvosra-kutyajat-akit-mutenek.html Betörtek Lendvai Ildikóhozhttp://www.life.hu/legykepben/20130904-betortek-lendvai-ildiko-szocialista-politikushoz.html